Simona Halep, se califică lejer în semifinale la Roma

În sferturile turneului WTA de la Roma, Simona Halep a trecut de franţuzoaica Caroline Garcia (24 de ani) în două seturi şi se califică în semifinale. Sorana Cîrstea se califică în semifinalele probei de dublu.
Simona Halep
Simona Halep (Getty Images)
Veronica Petrică
19.05.2018

Aşteptate cu mult interes, partidele din sferturile de finală ale turneului Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”, dotat cu premii totale de 3.351.729 dolari, au elucidat problema liderului mondial înaintea turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, Franţa. Prin victoriile obţinute de Simona Halep şi Anett Kontaveit în faţa Carolinei Wozniacki, românca îşi va păstra poziţia 1 în ierarhia mondială.

Simona Halep a câştigat în faţa franţuzoaicei Caroline Garcia (locul 7 WTA) cu scorul de 6-2, 6-3 şi s-a calificat în semifianale, unde o aşteaptă deja rusoaica Maria Şarapova. Partida a durat o oră şi 14 minute.

Constănţeanca va primi 350 de puncte WTA şi un premiu financiar de 126.590 euro.

În ediţia de anul trecut a turneului Premier 5 de la Roma, Simona a ajuns până în finală, unde a cedat în faţa Elinei Svitolina, care s-a calificat şi ea anul acesta în semifinale, vineri.

Un rezultat foarte bun s-a înregistrat şi în proba de dublu feminin, unde perechea româno-letonă Sorana Cîrstea (147 WTA la dublu) / Jelena Ostapenko (50) a învins cuplul Timea Babos (Ungaria, 4) / Kristina Mladenovic (Franţa, 11), favorite trei, cu scorul de 6-2, 7-5, calificându-se în semifinale.

Cîrstea şi Ostapenko se vor confrunta în continuare cu perechea australiano-olandeză Ashleigh Barty/Demi Schuurs, favorite 8.

Sorana şi Jelena primesc câte 350 de puncte WTA şi vor împărţi un premiu financiar în valoare de 36.293 euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor