Iga Swiatek, de neoprit: A eliminat-o pe Keys şi a ajuns în finala de la Madrid

Iga Swiatek vs Madison Keys (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
02.05.2024

Iga Swiatek, numărul unu mondial, s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în finala Mutua Madrid Open, după ce a învins-o în semifinale, joi, 2 mai, cu scorul de 6-1, 6-3, pe Madison Keys, cap de serie numărul 18.

Poloneza Swiatek a avut nevoie de doar 70 de minute pentru a ajunge în a treia finală a anului. Acum, este la un pas de al treilea titlu WTA 1000 din 2024. Swiatek are un record de 2-0 în finalele disputate până acum în acest sezon şi şi-a adjudecat trofeele de campioană la turneele WTA 1000 de la Doha şi Indian Wells.

"A fost o performanţă destul de precisă şi un meci foarte solid din partea mea. Sunt mulţumită de tot", a declarat Swiatek după meci.

Anul trecut, Swiatek a fost vicecampioană la Madrid în faţa Arynei Sabalenka. O revanşă ar putea avea loc în finala din acest an - Swiatek o va înfrunta sâmbătă pentru titlu fie pe Sabalenka, cap de serie numărul 2, fie pe Elena Rybakina, cap de serie numărul 4.

"Sunt fericită că pot juca în finală împotriva celor mai bune jucătoare. Demonstrează consistenţă. Sunt sigură că va fi o provocare, indiferent cine va fi, şi un meci greu. Eu voi fi pregătită. Mă voi concentra asupra mea. Vom vedea", a declarat Swiatek.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor