Simona Halep, calificare prin abandon în sferturile turneului de la Roma (WTA)

Lidera ierarhiei tenisului mondial feminin a acces fără joc în manşa a patra competiţiei italiene, după ce adversara sa - americanca Madison Keys, nu s-a mai prezentat pe teren la ora meciului din motive medicale.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Românca Simona Halep, favorita numărul 1 a tabloului principal de simplu a circuitului WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”, a beneficiat în turul trei de abandonul jucătoarei din Statele Unite, Madison Keys (23 ani, 14 WTA), cea din urmă acuzând probleme medicale, ea suferind o accidentare la spate în timpul partidei de ieri susţinută în compania croatei Donna Vekic, scor 7-6, 7-6.

Campioana noastră, care şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 58.313 euro şi 190 puncte WTA, va primi în continuare, în lupta pentru careul de aşi, replica învingătoarei dintre tenismenele Caroline Garcia (24 ani, 7 WTA - Franţa), cap de serie 7, şi Sloane Stephens (25 ani, 10 WTA - SUA), cap de serie 9.

Halep, calificată direct în turul doi a circuitului din capitala Italiei, trecuse atunci uşor în două seturi de nipona Naomi Osaka, cu scorul de 6-1, 6-0.