"Muşamalizarea de la Wuhan şi ascensiunea complexului industrial al războiului biologic" - Robert F. Kennedy Jr.

(YONHAP/AFP via Getty Images)

"The Wuhan Cover-Up and the Terrifying Bioweapons Arms Race" ("Muşamalizarea de la Wuhan şi terifianta cursă a înarmării biologice" - n.tr.) (Editura Skyhorse, 3 decembrie 2023) este o carte crucială pentru a înţelege cum s-a produs catastrofa Covid, potrivit lui Debbie Lerman via The Brownstone Institute.

***

Noua carte a lui RFK Jr. este cea mai importantă cronică despre pandemie de până acum, deşi se încheie la începutul anului 2020, înainte ca cei mai mulţi dintre noi să fi ştiut că un "nou coronavirus" circulă printre noi.

Cartea explică CAUZELE dezastrului global, care s-au întâmplat toate înainte de martie 2020. Tot ce a urmat după aceea sunt efectele din aval ale ceea ce lucrarea menţionată expune.

Iată cum rezumă RFK, Jr. aceste efecte:

"Toată lumea a văzut acum că pandemiile sunt o altă modalitate prin care armata, serviciile de informaţii şi serviciile de sănătate publică îşi pot extinde bugetele şi puterea. În 2020, agenţiile de sănătate publică, apărare şi informaţii au transformat o pandemie (Covid-19) în armă, ceea ce a dus la profituri fără precedent pentru Big Pharma şi la extinderea dramatică a statului bazat pe securitate/supraveghere, inclusiv la un abandon sistemic al drepturilor constituţionale - practic o lovitură de stat împotriva democraţiei liberale la nivel global" - (ediţia Kindle, p. 385).

Plasarea Covid în contextul războiului biologic

Este interesant faptul că, în materialul publicitar al cărţii şi în interviurile despre aceasta, RFK Jr. se concentrează pe "etiologia cercetărilor de câştig de funcţii" ('gain-of-function'- în engleză - un eufemism pentru programele care încearcă să facă virusurile mai letale - n.r. ), şi pe tot ceea ce a dus la crearea unui virus într-un laborator finanţat de SUA în Wuhan de către un grup de oameni de ştiinţă chinezi şi occidentali.

În centrul acestei poveşti se află dorinţa lui Robert F. Kennedy Jr. de a avertiza cititorii cu privire la pericolele pe care le prezintă cercetarea de tip "câştig de funcţii", despre care arată în carte că este în mod incontestabil un efort de război biologic - nu de sănătate publică.

Dar în procesul de construire a argumentului şi de furnizare a dovezilor pentru avertismentul său teribil şi afirmaţia sa că acest tip de cercetare ar trebui oprit imediat şi pentru totdeauna, RFK Jr. oferă o poveste şi mai convingătoare.

Povestea din "Muşamalizarea de la Wuhan" care mă interesează este ascensiunea complexului industrial al războiului biologic - mastodontul global care cuprinde alianţe militare/de informaţii, Big Pharma, Big Tech, instituţii academice şi medicale şi ONG-uri - care a creat virusul cunoscut sub numele de SARS-CoV-2 şi a condus răspunsul global la acesta.

În acest articol, voi sublinia părţile cheie din "Muşamalizarea de la Wuhan" care se referă la această poveste - care, în opinia mea, sunt minimalizate în materialele publicitare şi reprezintă unul dintre principalele motive pentru care a fost practic interzis în societatea "respectabilă": cartea a fost atât de puternic cenzurată încât nu pot găsi nicio recenzie reală pe Google. Newsweek a relatat că librăriile independente nu vor să o vândă.

O mare parte din cenzură are de-a face cu animozitatea curentului mainstream faţă de campania prezidenţială a lui Robert F. Kennedy Jr. Dar conţinutul exploziv al cărţii, aşa cum este analizat în acest articol, este, de asemenea, un factor probabil.

Rezumat la cel mai înalt nivel al ascensiunii complexului industrial al războiului biologic, aşa cum a fost povestit de RFK Jr.

- Industria războiului biologic a început să se dezvolte după cel de-al Doilea Război Mondial, când agenţiile de informaţii occidentale au importat oameni de ştiinţă japonezi şi germani pentru a-i ajuta să dezvolte arme împotriva inamicilor comunişti. Aceasta a fost, de fapt, prima sarcină a nou înfiinţatei CIA.

- După 11 septembrie 2001, finanţarea pentru cercetarea în domeniul armelor biologice a explodat, la fel ca şi puterea şi raza de acţiune a agenţiilor militare şi de informaţii responsabile de astfel de cercetări. Cercetarea, prezentată publicului sub denumirea de "pregătire şi răspuns la pandemii (PPR)", a cuprins în principal încercări de a crea agenţi patogeni mortali şi, simultan, de a crea contramăsuri împotriva acestora, predominant vaccinuri.

- Atât de mulţi bani au fost investiţi în cercetarea PPR/arme biologice încât agenţiile de sănătate publică şi instituţiile academice implicate în cercetarea guvernamentală au devenit dependente de aceasta - sau, poate mai exact, dependente de banii şi puterea pe care acest tip de cercetare le conferea. Au fost create parteneriate public-private multinaţionale şi "organizaţii neguvernamentale" (de exemplu, Fundaţia Bill & Melinda Gates şi The Wellcome Trust) pentru a finanţa şi promova necesitatea unei astfel de cercetări.

- În toamna anului 2019, un agent patogen modificat, provenit din unul dintre laboratoarele de arme biologice din China, a ajuns în rândul populaţiei. Toţi oficialii militari, de informaţii şi de sănătate publică din China, SUA, Marea Britanie şi alte ţări, împreună cu partenerii lor farmaceutici şi universitari, au conspirat pentru a muşamaliza scurgerea din laborator, pregătindu-se în acelaşi timp să îşi dezlănţuie contramăsurile asupra lumii.

Cum nu s-a schimbat natura cercetării în domeniul războiului biologic

După cum povesteşte RFK Jr., istoria industriei de război biologic de astăzi începe după cel de-al Doilea Război Mondial, când oamenii de ştiinţă germani şi japonezi au fost repatriaţi în secret pentru a ajuta comunitatea de informaţii şi armata în dezvoltarea programelor de arme chimice şi biologice.

Nu este o coincidenţă, susţine el, faptul că multe caracteristici sinistre ale acelor programe anterioare au continuat până în prezent.

Aceste caracteristici includ:

- alianţe strânse cu industria farmaceutică şi cu mass-media;

- complicitatea mediului academic şi a şcolilor de medicină;

- cooptarea revistelor;

- secretizarea intensă;

- experimentarea omniprezentă pe subiecţi umani;

- utilizarea largă a cuvântului "voluntari";

- testarea în aer liber a unor populaţii mari şi fără voia lor;

- elasticitatea etică;

- normalizarea minciunilor;

- utilizarea microbiologiei pentru a modifica şi a transforma insectele în arme;

- utilizarea dezvoltării de vaccinuri ca acoperire pentru cercetarea în domeniul armelor biologice;

- corupţia întregii instituţii medicale. (p. 48)

Chiar şi numai această listă este suficientă pentru a explica ce s-a întâmplat cu Covid: Luaţi toate aceste ingrediente, adăugaţi miliarde de dolari şi parteneriate multinaţionale public-private care implică instituţii de cercetare de top şi mii de oameni de ştiinţă şi cum să nu obţineţi un dezastru global?

Legături profunde între CIA şi războiul biologic

"Muşamalizarea de la Wuhan" dedică mult timp documentării corespondenţei dintre ascensiunea CIA şi apariţia programului modern de război biologic.

Robert F. Kennedy Jr. scrie:

"...merită să trecem în revistă preocuparea de 75 de ani a agenţiei pentru arme biologice, pandemii şi vaccinuri. Dezvoltarea de arme biologice a fost prima dragoste a CIA şi a rămas pasiunea ei neîncetată. Obsesia naturală a CIA pentru armele biologice a pus agenţia împotriva tuturor fundamentelor idealiste atât ale democraţiei americane, cât şi ale artelor vindecătoare ale medicinei". (p. 46)

Un aspect conex important subliniat în carte este faptul că cercetarea în domeniul armelor biologice nu este o industrie obscură, de nişă. Dimpotrivă, potrivit cărţii, este o preocupare de prim rang în domeniul apărării naţionale, conducând agenda de securitate naţională:

"În urma prăbuşirii Uniunii Sovietice, aparatul militar şi de informaţii a ridicat agenda de biosecuritate ca nou vârf de lance al politicii externe americane. Aceste agenţii au înlocuit cu abilitate teama de monolitul sovietic şi de comunismul înşelător cu teama de boli infecţioase, pe care au reuşit să o alimenteze cu succes pentru a justifica extinderi vaste ale puterii..." (p. 44)

Participare şocant de largă a cadrelor universitare şi a oamenilor de ştiinţă

Deoarece agenda de biosecuritate - care se concentrează pe cercetarea biochimică şi medicală - este atât de importantă pentru politica externă şi securitatea SUA, aceasta controlează mari părţi din finanţarea cercetării. Astfel, după cum documentează RFK Jr., a ajuns să implice multe instituţii academice de top şi mii de medici şi oameni de ştiinţă:

"Printre cele mai alarmante efecte secundare ale preocupării federale pentru armele biologice se numără deturnarea sistematică a unor resurse vaste şi a armatelor de oameni de ştiinţă din mediul academic şi guvernamental de la sănătatea publică şi de la vindecare". (p. 46)

"În prezent, aproximativ 13.000 de oameni de ştiinţă ai morţii lucrează la tehnologia armelor biologice în numele armatei americane, al serviciilor de informaţii şi al agenţiilor de sănătate publică în aproximativ 400 de laboratoare guvernamentale şi universitare de arme biologice". (p. 83)

Falimentul moral

Atunci când se confruntă cu "teoriile conspiraţiei" ale COVID - cum ar fi cele prezentate în "Muşamalizarea de la Wuhan" - oamenii susţin adesea că nu este posibil ca atât de mulţi medici şi cercetători să fi fost de acord cu bună ştiinţă cu idei ucigaşe pentru civilizaţie, cum ar fi lockdown-urile şi injectarea de produse medicale nesigure în miliarde de oameni. Trebuie să fi crezut că, de fapt, salvează omenirea, nu-i aşa?

Greşit, potrivit lui RFK Jr:

"Istoria a demonstrat din nou şi din nou puterea impresionantă a agendei privind armele biologice de a transforma doctori plini de compasiune, geniali şi idealişti în monştri". (p. 47)

"Ei au manifestat, ca o clasă, o judecată complet deformată şi o înclinaţie sigură pentru necinste şi idei teribile." (p. 87)

Cercetarea în domeniul armelor biologice se suprapune peste cercetarea în domeniul vaccinurilor

O altă idee crucială care influenţează înţelegerea răspunsului la Covid este aceea că cercetarea în domeniul vaccinurilor este o preocupare principală a complexului industrial al războiului biologic, deşi este prezentată public ca fiind un efort de sănătate publică.

Cartea îl citează pe profesorul Francis Boyle, autorul Legii împotriva terorismului cu privire la armele biologice din 1989, cu această explicaţie:

"Nu poţi folosi o armă biologică împotriva inamicului tău fără să ai în posesie un antidot cu care să-ţi protejezi propria echipă de un efect de respingere. Din acest motiv, armele biologice şi vaccinurile sunt întotdeauna dezvoltate în tandem una cu cealalaltă". (p. 121)

Mai mult, deoarece finanţarea cercetării în domeniul vaccinurilor merge atât la agenţiile de bioapărare, cât şi la cele de sănătate publică, acestea au devenit inextricabil legate:

"Armata şi agenţiile de sănătate publică conlucrează strâns pentru a dezvolta vaccinuri pentru aplicaţii militare, făcând schimb de informaţii şi lucrând cot la cot în laboratoare. Cercetarea în domeniul vaccinurilor serveşte adesea drept acoperire sau justificare pentru dezvoltarea ilegală de arme biologice". (p. 129)

De la o obsesie a securităţii naţionale a SUA la un instrument al globalismului

După cum scrie Robert F. Kennedy Jr., după 11 septembrie 2001, terorismul islamic a devenit obiectivul principal al apărării naţionale a SUA. După atacurile cu antrax, accentul activităţilor antiteroriste s-a coagulat în jurul necesităţii de a prezice, preveni şi crea contramăsuri pentru terorismul biologic.

"Acest inamic redutabil şi mai terifiant avea să înlocuiască în curând războiul împotriva terorismului islamic - justificând un 'război veşnic' împotriva germenilor. 'Biosecuritatea", cunoscută şi sub numele de Pregătirea şi răspunsul la pandemii (PPR), a oferit o justificare pentru prezenţa SUA în fiecare naţiune în curs de dezvoltare". (p. 149)

Şi, după cum a explicat mai departe RFK Jr, accentul pus pe bioterorism, care a servit mai întâi impulsului imperialist american, a fost apoi încorporat în programul globalismului:

"Complexul medical/militar-industrial emergent va invoca în curând biosecuritatea ca pretext pentru un control centralizat, un răspuns coordonat între naţiuni, un proiect de construcţie de amploare pentru noi laboratoare americane de arme biologice, arhivarea tuturor germenilor cu potenţial de armă sub pretextul protecţiei împotriva pandemiilor, controlul mass-mediei, impunerea cenzurii, ridicarea unei infrastructuri de supraveghere fără precedent, aparent necesară pentru a 'urmări şi localiza' infecţiile, legitimaţii digitale universale, monede digitale pentru a reduce răspândirea bolilor şi cedarea puterii de către guvernele naţionale către OMS - pe scurt, globalismul". (p. 149)

China devine un actor dominant în domeniul cercetării în domeniul războiului biologic

Concomitent, liderii chinezi lucrau la o misiune de a face din China un lider mondial în domeniul ştiinţei, cercetării şi inovării. Potrivit "Muşamalizării de la Wuhan", chinezii s-au folosit de marşul Occidentului spre globalism pentru a se infiltra în "mediul academic, întreprinderile, mass-media, grupurile culturale şi agenţiile guvernamentale occidentale care vorbesc despre cooperare, globalism şi sănătate publică". (p. 257)

Ca parte a procesului lor de infiltrare, chinezii au acordat finanţări pentru instituţiile de cercetare şi editurile ştiinţifice occidentale. Şi pentru că cercetarea biomedicală / biowarfare (război biologic) era atât de importantă pentru guvernele şi instituţiile de cercetare occidentale, chinezii au reuşit în cele din urmă sa domine şi acest spaţiu.

Astfel, se explică în carte, China a reuşit să "coopteze instituţiile academice şi agenţiile de sănătate publică din SUA pentru a efectua cercetări clandestine în domeniul armelor biologice pentru armata chineză". (p. 274)

De ce ar face SUA cercetări privind armele biologice în/pentru China?

Aceasta este, probabil, întrebarea cea mai des pusă ca răspuns la ipoteza că SARS-CoV-2 a fost o armă biologică proiectată într-un laborator finanţat de armata chineză, SUA şi alte guverne occidentale.

După cum explică RFK Jr., având în vedere că chinezii sunt finanţatori importanţi ai instituţiilor, revistelor şi proiectelor occidentale legate de cercetarea biomedicală, această colaborare ciudată nu numai că a fost neobişnuită, ci, de fapt, inevitabilă:

"Campania chineză de cooptare a oamenilor de ştiinţă de vârf şi finanţarea chineză a cercetătorilor din universităţile de cercetare medicală din SUA şi Marea Britanie, precum şi a celor mai importante reviste ştiinţifice, au adus Chinei, până atunci, prieteni puternici în cadrul instituţiilor ştiinţifice occidentale". (p. 280)

În plus, interesele Chinei se intersectează cu interesele marilor corporaţii globale şi ale ONG-urilor care alcătuiesc complexul industrial al războiului biologic, multe dintre acestea îmbogăţindu-se considerabil prin răspunsul la Covid. După cum scrie RFK, Jr:

"Există o intersecţie naturală de interese între titanii afacerilor occidentale şi un fost guvern comunist [Partidul Comunist Chinez] care a devenit un model global de fuziune perfectă a puterii corporative cu cea guvernamentală şi de promovare a creşterii afacerilor prin suprimarea democraţiei, a muncii şi a drepturilor omului". (p. 572)

În ceea ce o priveşte, comunitatea de informaţii din SUA are tot felul de motive - toate orientate în cele din urmă spre creşterea propriei puteri şi influenţe - pentru a se angaja în proiecte de cercetare ştiinţifică sensibile cu chinezii:

"Transferul deliberat al cunoştinţelor noastre superioare în materie de arme biologice către chinezi - un potenţial inamic - nu are prea mult sens pentru cetăţenii care gândesc în termeni de rivalităţi convenţionale între naţiuni. Spionajul s-a numărat în mod clar printre motivaţiile complexe ale comunităţii de informaţii americane care a sprijinit cercetarea chineză în domeniul armelor biologice în China. A şti ce pun la cale chinezii este misiunea comunităţii de informaţii americane. Dar transmiterea tăcută a tehnologiilor de ultimă oră poate servi, de asemenea, interesului instituţional propriu. La urma urmei, comunitatea serviciilor de informaţii îşi extinde puterea prin raportarea capabilităţilor în ascensiune ale inamicului; capabiltăţile mai înfricoşătoare din străinătate justifică bugete mai mari şi putere sporită acasă". (p. 388)

Expertul în arme biologice, Dr. Francis Boyle, este citat declarând că "oportunităţile de extindere a puterii instituţionale şi a profiturilor corporative par să prevaleze întotdeauna în faţa patriotismului şi datoriei în cadrul echipelor de arme biologice ale CIA. Patriotismul este o ficţiune politicoasă în cadrul setului de arme biologice". (p. 383)

RFK Jr. adaugă că agenţiile de sănătate publică, care sunt puternic implicate în cercetarea în domeniul armelor biologice şi finanţate de acestea, împărtăşesc non-patriotismul interesat al CIA:

"NIH (National Institutes of Health) şi NIAID (The National Institute of Allergy and Infectious Diseases) operează sub aceleaşi stimulente perverse care conduc la un comportament distructiv în întregul domeniu al armelor biologice". (p. 383)

O convergenţă de interese personale, politice, financiare şi globale

În ultimele capitole din "Muşamalizarea de la Wuhan", RFK Jr. se concentrează asupra mai multor personaje cheie din complexul industrial al războiului biologic, inclusiv Jeremy Farrar de la Wellcome Trust (acum la OMS), Anthony Fauci de la NIH şi Bill Gates.

Robert F. Kennedy Jr. se foloseşte de aceste personaje pentru a arăta cum pandemia Covid a apărut din amestecul toxic al unor standarde de cercetare în domeniul războiului biologic compromise din punct de vedere etic; instituţii/organizaţii militare, de informaţii, de sănătate publică şi academice dependente de finanţarea războiului biologic; implicarea Chinei şi a unor interese globale în afacerea în plină expansiune a "pregătirii şi răspunsului la pandemii" şi, bineînţeles, urmărirea continuă a puterii politice şi a îmbogăţirii personale.

Iată un rezumat excelent al modului în care toate acestea s-au unit, prin lăcomia personală şi instituţională şi prin lupta pentru putere, pentru a dezlănţui catastrofa COVID asupra lumii:

"Dovezile sugerează că, în loc să protejeze neobosit sănătatea publică, Farrar a exploatat pandemia pentru a promova agendele financiare venale ale patronilor săi de la WEF [Forumul Economic Mondial de la Davos], pentru a transforma democraţiile occidentale în state sub supraveghere, pentru a-şi extinde puterea personală şi salariul şi pentru a face pe placul oficialilor chinezi de nivel înalt. Realizarea acestor obiective a necesitat ca Farrar să ascundă originile de laborator [ale Covid], proiect în care a înrolat un grup de prieteni din cartelul său medical - cei care, datorită anilor de finanţare din partea lui Fauci, Farrar şi Gates, ocupă acum cele mai înalte eşaloane ale virusologiei în mediul academic, agenţiile de reglementare şi companiile farmaceutice". (p. 539)

Dacă nu pentru altceva, vă recomand să adăugaţi "Muşamalizarea de la Wuhan" în biblioteca dumneavoastră, ca resursă nepreţuită despre personalităţi, organizaţii şi intermediari de putere implicaţi în complexul industrial al războiului biologic.

Concluzii şi comentarii

A fost foarte bine să citesc "Muşamalizarea de la Wuhan" (toate cele 600 de pagini), deoarece mi-a validat propriile cercetări, arătând că răspunsul la pandemie a fost condus de braţele de securitate naţională/informaţii ale guvernului, nu de agenţiile de sănătate publică.

De fapt, după ce am citit primele câteva capitole - cele care intră în istoria războiului chimic şi biologic şi în ascensiunea complexului industrial al războiului biologic - am simţit, în mod paradoxal, un sentiment de uşurare imens.

În cele din urmă, avem o relatare detaliată care arată - dincolo de ceea ce aş considera o îndoială rezonabilă - că întreaga catastrofă Covid a fost cauzată şi condusă de o cabală multinaţională militară, de informaţii, academică, farmaceutică, tehnologică şi de ONG-uri.

Concluzia lui RFK Jr. este că ar trebui să privim spre un viitor "în care bio-elitele să fie trase la răspundere pentru acţiunile lor, oamenii să îşi recâştige drepturile, iar Constituţia să fie readusă la prevalenţa pe care o avea".

Dar cum facem asta?

Mi-e teamă, pe baza informaţiilor din cartea lui şi a faptului că RFK Jr. însuşi este cenzurat şi interzis atât de mult în spaţiul public, că soluţia la problemele pe care le expune este mult mai dificilă şi mai complexă decât "tragerea la răspundere a bio-elitelor", care va duce cumva la redobândirea drepturilor oamenilor.

Ceea ce trebuie să facem este să închidem sau să ne extragem din complexul industrial global al războiului biologic, care este capabil să convingă (sau să constrângă?) guvernele noastre să declare stări de urgenţă din cauza unor presupuse ameninţări pandemice, iar apoi să reducă drepturile civile şi să impună o supraveghere masivă, cenzură şi propagandă care nu ar fi permise în situaţii care nu sunt de urgenţă. Ca să nu mai vorbim de obţinerea unei bogăţii enorme, în timp ce forţăm populaţia lumii să accepte "contramăsuri" medicale noi, netestate şi potenţial letale.

"Muşamalizarea de la Wuhan" face o treabă mai bună decât oricare altă carte sau articol pe care l-am citit, expunând tendinţele, forţele şi instituţiile care ne-au adus catastrofa Covid - cu sute de pagini de note şi referinţe. Ceea ce este înspăimântător este faptul că imensitatea problemei este dincolo de scopul cărţii, nu doar pentru a o rezolva, ci chiar pentru a o recunoaşte pe deplin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii