Simona Halep, declaraţii după victoria înregistrată în faţa Irinei Begu

"A fost un meci greu. Ştiu că este o jucătoare foarte puternică, iar în setul al doilea s-a putut vedea că şi-a îmbunătăţit jocul. Am găsit forţa să lovesc tare mingea la final şi sunt mândră de victorie. A fost una dificilă" - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep
Jucătoarea română de tenis Simona Halep (Elsa / Getty Images)
Marius Drăgoi
05.01.2018

Turneul de tenis WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari, le-a pus faţă în faţă pe jucătoarele românce Simona Halep (1 WTA) şi Irina Camelia Begu (43 WTA), cele două fiind adversare în penultimul act al competiţiei. Astfel, lidera ierarhiei tenisului feminin mondial - câştigătoarea ediţiei din 2015, s-a impus în două seturi în faţa conaţionalei cu scorul de 6-1, 6-4 după 89 de minute de joc efectiv.

Pentru Halep acest duel nu a fost deloc uşor, constănţeanca având de muncit mult pentru a a obţine calificarea în ultima rundă a marelui circuit.

"A fost un meci greu. Ştiu că este o jucătoare foarte puternică, iar în setul al doilea s-a putut vedea că şi-a îmbunătăţit jocul. Am găsit forţa să lovesc tare mingea la final şi sunt mândră de victorie. A fost una dificilă" a declarat Halep, care se pregăteşte să o întâlnească în finală pe Katerina Siniakova (Cehia) - campioana en-titre.

"Sunt din nou în finală, aici la Shenzhen şi sunt fericită că voi juca pentru titlu. Mă simt bine de fiecare dată când joc aici şi va fi o mare provocare mâine. Sunt pregătită de finală şi vom vedea ce se va întâmpla'', a mai spus sportiva de la malul Mării Negre, potrivit site-ului WTA.

Pentru Begu prezenţa la acest turneu nu s-a încheiat aici, ea urmând să joace alături de Halep în finala probei de dublu, după ce astăzi în semifinale, cele două românce au învins perechea Ana Blinkova (Rusia) /Nicola Geuer (Germania).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor