Simona Halep trece de Irina Begu şi se califică în finală la Shenzhen

Semifinala românească de la Shenzhen s-a finalizat cu victoria Simonei Halep, ambele jucătoare oferind publilcului chinez o partidă spectaculoasă şi de înalt nivel tehnic.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)
Veronica Petrică
05.01.2018

Într-o partidă contând pentru semifinalele turneului de la Shenzhen din China, dotat cu premii totale de 626.750 dolari, Simona Halep, numărul unu mondial, a învins-o pe Irina Begu cu scorul de 6-1, 6-4 şi s-a calificat pentru a doua oară în finala acestui turneu, după ce în 2015 a câştigat titlul. Partida a durat o oră şi 29 de minute.

Meciul nu a fost aşa uşor cum ar părea rezultatul, dar Simona a jucat foarte bine, mai ales în setul 1. Replica Irinei a fost pe măsura experienţei, ambele jucătoare etalând un tenis de calitate, spectaculos, încântând publicul cu loviturile lor.

În finală, Simona Halep - câştigătoarea turneului din 2015 - o va întâlni pe deţinătoarea titlului de anul trecut, cehoaica Katerina Siniakova, care a învins-o în a doua semifinală pe Maria Şarapova cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3.

Prin această victorie Halep îşi măreşte zestrea de puncte - cu cele 180 câştigate până acum -, datorită căreia va fi principala favorită la Australian Open.

Simona va primi un premiu financiar de 81.251 dolari, iar Begu 43.663 dolari şi 110 puncte.

Halep şi Begu vor juca, astăzi, de aceeaşi parte a fileului în semifinalele probei de dublu, împotriva cuplului Ana Blinkova (Rusia)/Nicola Geuer (Germania).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor