Mohamed Salah, cel mai bun fotbalist al anului 2017 în Africa

"Este un trofeu important pentru mine şi un moment special în cariera mea. Vreau să-l dedic tuturor copiilor din Africa şi din Egipt. Vreau să le spun să nu înceteze niciodată să viseze, să nu înceteze niciodată să creadă" - Mohamed Salah.
Fotbalistul egiptean Mohamed Salah.
Fotbalistul egiptean Mohamed Salah. (Captură foto.)
Marius Drăgoi
05.01.2018

Atacantul grupării din Premier League, FC Liverpool, egipteanul Mohamed Salah a fost desemnat cel mai bun fotbalist din Africa în 2017, joi, în cadrul unei ceremonii organizate de Confederaţia Africană de Fotbal (CAF).

Salah, care alături de selecţionata ţării sale a obţinut calificarea la Cupa Mondială de anul acesta din Rusia, i-a avut contracandidaţi pe senegalezul Sadio Mane şi pe gabonezul Pierre-Ekerick Aubameyang, cei doi poziţionându-se pe locurile doi, respectiv trei în ancheta realizată de forul suprem al fotbalului de pe continentul african.

"Câştigarea acestei distincţii este un vis care s-a îndeplinit. Anul 2017 a fost unul incredibil pentru mine, în care am trăit momente de neuitat alături de selecţionată..Este un trofeu important pentru mine şi un moment special în cariera mea.", a declarat golgheterul grupării 'cormorane' la primirea trofeului.

În vârstă de 25 ani, Mohamed Salah a fost achiziţionat de la formaţia italiană AS Roma în vara lui 2017 pentru suma de 40 milioane de euro. El a marcat pentru noua sa echipă 17 goluri în 22 de etape de campionat, plus alte 5 goluri în 6 partide din Champions League.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor