Povestea emoţionantă a lui Vaguito, câinele care îşi aşteaptă stăpânul la malul mării, şi va deveni subiectul unui film

Câinele Vaguito îşi aşteaptă stăpânul la malul mării
Câinele Vaguito îşi aşteaptă stăpânul la malul mării (Foto: X @radio_dos)

Legătura care poate exista între un om şi câinele său este o sursă de inspiraţie când vorbim despre companie, dragoste şi loialitate, şi pe această temă sunt poveşti emoţionante care dezvăluie că această relaţie poate fi de nezdruncinat. Acesta este cazul lui Vaguito, câinele care a câştigat popularitate pe plajele de la sud de Lima, Peru, şi care a devenit în scurt timp cunoscut în întreaga lume.

În fiecare zi, Vaguito soseşte pe coasta din Punta Negra. După ce se aşează confortabil pe nisip, face mereu acelaşi lucru: priveşte spre mare. La început, cei care urmăreau mişcările căţelului se aşteptau să apară şi stăpânul său. Dar acest lucru nu se întâmplă niciodată.

(Foto: X @radio_dos)

Deşi Vaguito este mângâiat de tot mai mulţi oameni care vin să facă baie în mare, căţelul este mereu singur şi foarte atent la luciul apei. De aceea, acţiunile sale au început să fie subiect de discuţie pentru localnici şi turişti, iar în scurt timp povestea a făcut înconjurul lumii.

(Foto: X @radio_dos)

Vaguito îşi aşteaptă în fiecare zi stăpânul, care nu se va mai întoarce niciodată.

Animalul îşi fixează privirea pe acel ocean; acela a fost locul în care l-a văzut ultima dată pe iubitul său stăpân, care a plecat la pescuit şi nu s-a mai întors. Din nefericire, bărbatul a murit în mare şi, din acea zi, Vaguito se întoarce mereu cu speranţa că această plajă îi va aduce înapoi persoana iubită.

Povestea a avut impact şi a devenit rapid virală datorită sentimentului de loialitate al acestui câine credincios, care, între briză şi nisip, priveşte doar spre apă fără să-şi piardă credinţa. Fotografiile cu animalul de la malul mării au făcut înconjurul lumii şi, deşi multe persoane s-au oferit să-l adopte, se ştie că a-l lua de acolo nu ar fi cel mai bun lucru pentru el.

Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Hachiko, câinele japonez care şi-a aşteptat stăpânul în gară - unde îl însoţea când mergea la serviciu - timp de mai bine de nouă ani, povestea lui Vaguito va fi transpusă, de asemenea, pe marele ecran.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură