Sătul de viaţa costisitoare din Florida un om se mută pe o navă de croazieră

Bărbatul îşi planifică deja călătoriile până în 2025.
Navă de croazieră de la Royal Caribbean (Foto: wikipedia.org)
Mioara Stoica
14.11.2023

Viaţa în Florida poate fi costisitoare pentru unii oameni. Chiria, utilităţile, mâncarea şi transportul fac parte din cheltuielile care trebuie planificate în funcţie de opţiuni. Astfel că Ryan Gutridge a luat o decizie în 2021 care i-a schimbat viaţa: a renunţat să locuiască în Florida, supranumit Sunshine State, şi s-a mutat pe o navă de croazieră, pe care locuieşte de doi ani.

Determinarea de a trăi navigând a pornit de la dorinţa de a face economii, deoarece bărbatul spune că este mai ieftin să trăieşti pe o navă de croazieră decât să plăteşti chirie în Florida. Gutridge, un inginer care lucrează în domeniul tehnologiei, lucrează acum de la distanţă de pe navă şi îşi stabileşte bugetul în funcţie de costul călătoriei.

Iniţial, inginerul a rezervat două croaziere de patru nopţi pe Freedom of the Seas de la Royal Caribbean. Dându-şi seama că economisea ceva bani cu acest stil de viaţă, el l-a adoptat definitiv.

Viaţa la bordul unei nave de croazieră

Într-un interviu acordat Business Insider, Gutridge spune că, în ultimii ani, a fost de peste 70 de ori în CocoCay şi Nassau, în Bahamas.

 (Foto: Prin amabilitatea lui Ryan Gutridge)
(Foto: Prin amabilitatea lui Ryan Gutridge)

În ceea ce priveşte rutina sa, el a dezvăluit că îşi petrece dimineţile în şedinţe de lucru, apoi profită de ocazie pentru a lua prânzul, a socializa sau a se antrena în sala de sport de pe navă.

“Dacă vrei să faci o croazieră cu normă întreagă, trebuie să-ţi faci ordine în casă din punct de vedere financiar”, relatează el în interviu. “Am vrut să analizez cu adevărat costul unei croaziere cu normă întreagă înainte de a începe. Am o listă în care înregistreaz toate cheltuielile mele, ceea ce mă ajută foarte mult. De asemenea, stabilesc un buget în fiecare an. Anul acesta, bugetul meu pentru tariful de bază este de aproximativ 30.000 de dolari, iar anul trecut, când am început să concentrez cu adevărat la cifre şi să evaluez cât plătesc pentru a fi pe un vas timp de 300 de nopţi, am descoperit că era aproape egal cu suma plătită pentru chirie şi serviciul de gunoi pentru un apartament în Fort Lauderdale, Florida. Acum, pentru că fac atât de des croaziere cu Royal Caribbean, am avansat în programul de loialitate al companiei. Băuturile şi internetul sunt gratuite. Dacă oamenii au de gând să facă ceva asemănător cu ceea ce fac eu, recomand să încerce diferite firme, deoarece fiecare oferă ceva diferit. Dar, odată ce te angajezi la una, ar trebui să te ţii de ea, astfel încât să atingi acele niveluri de loialitate.

Am descoperit că Royal Caribbean are, de departe, cele mai valoroase beneficii pentru mine - reduceri, internet gratuit şi băuturi gratuite. Cel mai înalt nivel de loialitate pentru Royal Caribbean este nivelul "Pinnacle", pe care îl voi atinge după exact doi ani de croazieră pe această navă”.

Gutridge nu a regretat decizia sa şi spune că şi planifică deja următoarele călătorii până în 2025.

Industria croazierelor este considerată cel de-al doilea mare contribuitor la economia oraşului Miami, generând peste 180.000 de locuri de muncă şi un impact economic de peste 18 miliarde de dolari pe an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor