VIRAL. Câine adorabil, care nu le-a făcut niciodată probleme stăpânilor, a mâncat într-o zi 4.000 de dolari

Foto: (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)
Anna Mason
20.03.2024

Cecil, căţelul lui Clayton şi Carrie Law, este de obicei foarte cuminte. Dar într-o zi, la începutul lunii decembrie, cuplul din Pittsburgh, Pennsylvania, SUA, a constatat consternat că îndrăgitul lor animal de companie a mâncat 4.000 de dolari în bancnote de hârtie.

Clayton Law se dusese la bancă pentru a retrage banii destinaţi să plătească lucrările de grădinărit, şi i-a lăsat într-un plic pe tejgheaua din bucătărie.

"Cred că au trecut vreo 30 de minute sau cam aşa cev, şi când m-am întors am văzut bani pe jos - toţi erau rupţi în bucăţi, mărunţiţi, iar o mulţime de bani lipseau", a declarat el pentru The Epoch Times. "Am fost şocaţi pentru că unele animale de companie distrug mobila şi mănâncă haine şi alte lucruri de acest gen, dar Cecil nu a făcut niciodată aşa ceva".

Cecil, câinele golden doodle în vârstă de 7 ani şi 45 de kilograme. (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)
Cecil, câinele golden doodle în vârstă de 7 ani şi 45 de kilograme. (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)

Bancnotele de hârtie rupte pe care Cecil le-a mâncat. (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)
Bancnotele de hârtie rupte pe care Cecil le-a mâncat. (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)

S-au simţit bucuroşi, într-un fel, deoarece câinele golden doodle în vârstă de 7 ani, pe care îl aveau de când era micuţ, nu a prezentat niciun semn de boală, iar un apel rapid la veterinar i-a asigurat că va fi bine. Însă chiar dacă Cecil părea complet sănătos, jucându-se fericit ca de obicei, mai exista totuşi problema pierderii a mii de dolari din banii lor câştigaţi cu greu.

Carrie Law a sunat la bancă şi a explicat problema.

"Practic, am spus: «Nu o să vă vină să credeţi, dar...» A fost echivalentul a ceva de genul «câinele meu mi-a mâncat temele». Iar banca a spus: «De fapt, aţi fi surprinsă, dar asta se mai întâmplă din când în când». Deci, s-a mai întâmplat acest lucru înainte. Au fost foarte drăguţi în ceea ce priveşte situaţia", a povestit ea.

Din fericire, nu a fost totul pierdut. Atât timp cât pe ambele feţe ale bancnotelor erau vizibile suficiente numere de serie, banca a înlocuit bancnotele respective.

Cuplul care curăţă bancnotele. (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)
Cuplul care curăţă bancnotele. (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)

Carrie Law, manager de asistenţă pentru clienţi la o companie de tehnologie, şi soţul ei, care îi ajută pe profesioniştii din domeniul sănătăţii şi al fitnessului cu vânzările şi marketingul pe Instagram, s-au apucat imediat de treabă.

A fost un joc al aşteptării. Fiind un câine mare, de 45 de kilograme, veterinarul lui Cecil i-a asigurat pe stăpânii săi că este puţin probabil ca teancul de bancnote să îi afecteze sistemul digestiv. Dacă ar fi fost un câine mult mai mic, ar fi fost recomandabil să-l ducă la spital, pentru a-i provoca vărsături.

"Nu aveam nicio idee cum vor fi banii după ce au fost digeraţi, dacă vor fi complet distruşi sau parţial intacţi.", a spus Law.

Foto: (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)
Foto: (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)

În acea noapte, Clayton s-a trezit la ora 2 dimineaţa la zgomotul câinelui care părea că nu se simte bine. S-a dat jos din pat şi s-a dus să se asigure că nu vomită pe covor, mutându-l în schimb pe podeaua de gresie. Apoi s-a dus să ia nişte prosoape de hârtie şi o pungă de plastic pentru a curăţa, gândindu-se că se va ocupa cum trebuie dimineaţa.

El a spus: "Mi-am dat seama că erau bucăţi de bancnote de 100 de dolari şi bucăţi de bancnote de 50 de dolari acolo şi m-am gândit: "Doamne, sunt o mulţime de bani aici". Aşa că, practic, i-am pus într-o pungă de plastic, iar a doua zi am început să îi curăţăm în chiuveta de serviciu cu multă apă şi săpun".

În acea zi şi în următoarele două zile l-am urmărit pe Cecil când se uşura, adunând gunoaiele înarmaţi cu mănuşi şi produse de curăţare. După o operaţiune neplăcută de curăţare, spălând banii de mai multe ori până când nu mai miroseau, cuplul a început să lipească totul la loc.

"A durat mai multe ore şi a fost un puzzle foarte scump", a declarat Carrie Law.

Foto: (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)
Foto: (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)

A fost imposibil să recupereze unele bancnote, fiind distruse până în punctul în care nu se mai puteau salva. Totuşi, au reuşit să salveze în total aproximativ 3.550 de dolari. Când a fost întrebat ce a făcut banca cu bucăţile de bancnote adunate, Clayton Law a spus că, în mod sigur, acestea au fost scoase din circulaţie şi distruse.

"Nimeni nu va lua aceste bancnote de la un bancomat", a precizat el.

Cecil acum şi când era un căţeluş. (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)
Cecil acum şi când era un căţeluş. (Prin amabilitatea lui Carrie şi Clayton Law)

Cuplul a subliniat că nu puteau fi supăraţi pe Cecil - era doar un animal care "a făcut acest lucru".

Însă ei vor fi atenţi să nu mai facă niciodată greşeala de a lăsa bani în preajma animalului lor de companie. După ce şi-au împărtăşit povestea online, cuplul a primit o mulţime de comentarii de la oameni care şi-au împărtăşit propriile experienţe în care animalele lor au ajuns să îşi pună ghearele pe obiecte pe care nu ar fi trebuit să le aibă la îndemână.

"Cineva a spus că a fost într-o situaţie în care, cu trei zile înainte de a pleca în Italia sau Franţa, câinele lor a mâncat paşapoartele, ceea ce a fost, evident, foarte stresant", a declarat Clayton Law. "Cred că oamenii care au animale de companie înţeleg aceste lucruri. Oamenii care nu au animale de companie pot spune ceva de genul: «Ce naiba, cum s-a întâmplat asta?!» Este distractiv pentru ambele grupuri. Depăşind situaţia, acum suntem cu siguranţă mai precauţi când lăsăm lucruri importante prin preajmă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor