E prea mult chiar şi pentru Plahotniuc. Anatol Şalaru: R. Moldova intră în zona absolutismului de tip ţarist

Decizia instanţei de nevalidare a alegerilor din Chişinău a ucis democraţia bazată pe votul popular şi aruncă ţara în afara statelor civilizate, afirmă preşedintele PUN.
Anatol Şalaru, preşedintele PUN din R. Moldova
Anatol Şalaru, preşedintele PUN din R. Moldova (facebook.com/anatol salaru)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN) Anatol Şalaru susţine că decizia de nevalidare a primarului Andrei Năstase, ales în mod democratic, ar fi un abuz absolut care aruncă Republica Moldova în afara statelor civilizate, proiectând-o în categoria statelor de tip Turkmenistan.

”Nu este posibil ca în plin secol 21, la zeci de ani de la dispariţia marilor dictaturi, într-o ţară europeană, cel puţin geografic, votul cetăţenilor să fie călcat în picioare”, menţionează liderul PUN, atenţionând că acest act de injustiţie este mai devastator decât furtul miliardului deoarece decizia judecătorească de marţi a ucis democraţia bazată pe votul popular.

Anatol Şalaru crede că Republica Moldova intră în zona absolutismului de tip ţarist. ”Acest lucru este prea mult... chiar şi pentru Plahotniuc. Partidul Unităţii Naţionale este alături de primarul ales, Andrei Năstase, şi va participa la toate acţiunile paşnice care se vor desfăşura pentru apărarea votului şi opţiunilor democratice ale cetăţenilor.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe