Votul pe tema majorărilor salariale, faza penală. Liberalii vor să mute bătălia în faţa judecătorilor

Liberalii au decis să facă plângere penală pe numele celor care au condus şedinţa de plen în cadrul căreia s-au adoptat, în mod abuziv consideră ei, majorările salariale pentru personalul din Sănătate şi Educaţie.
Eugen Nicolăescu, vicepreşedintele PNL
Eugen Nicolăescu, vicepreşedintele PNL (Epoch Times România)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, pesedistul Florin Iordache, şi secretarii Marcel Ciolacu şi Dragoş Zisopol se vor alege cu o plângere penală pe numele lor după ce au condus şedinţa în care s-au votat majorările salariale promovate de alianţa ALDE-PSD, a anunţat miercuri, la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei, liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolaescu.

"În ciuda probelor zdrobitoare pe care le-am pus la dispoziţie, majoritatea din Biroul permanent, PSD - ALDE, a refuzat măcar să se uite pe ele, nici nu a vrut să ia în consideraţie faptul că sunt puşi în faţa unor documente pe care să le analizeze şi să ia o decizie în cunoştinţă de cauză. Această atitudine arogantă trebuie dezavuată de toată lumea. Le-am atras atenţia în cadrul şedinţei Biroului permanent că în Regulament nu se specifică faptul că se supune la vot solicitarea unui lider de grup de a se verifica cvorumul prin apel nominal şi cu toate astea s-a încălcat Regulamentul şi s-a supus la vot.

În consecinţă, cred că este un abuz îngrozitor de grav pe care l-au făcut PSD şi ALDE în această şedinţă. Le-am comunicat oficial de la microfonul Biroului permanent că noi, grupul parlamentar PNL, ne vom adresa justiţiei pentru a se verifica dacă a fost sau nu a fost cvorum la această şedinţă la care ne referim şi faptul că s-au adoptat acte normative prin fraudarea votului", a precizat Nicolaescu, citat de Agerpres.

Concret, potrivit liberalilor, PSD a anunţat un număr mai mare de deputaţi decât a fost efectiv în sală.

În acelaşi timp, liderul deputaţilor PNL a anunţat că Biroul permanent trebuie să le pună la dispoziţie liberalilor înregistrările audio şi video de la şedinţa de plen de luni, acestea urmând să fie ataşate, alături de celelalte probe pe care le deţin deja, la dosarul cu care vor merge în instanţă.

Plângerea penală pe care o vor depune liberalii va viza, potrivit lui Eugen Nicolaescu, trei parlamentari, respectiv preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, şi cei doi secretari, Marcel Ciolacu şi Dragoş Zisopol, "pentru ca ei sunt cei care şi-au asumat public şi legal această situaţie".

De asemenea, imediat ce proiectul de lege pentru adoptarea OUG 20/2016 cu amendamentele referitoare la creşterea salariilor va fi semnat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi începe să curgă termenul pentru contestare, grupul PNL va contesta proiectul la Curtea Constituţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne