Tăriceanu: Eu n-am nicio reţinere ca Dragnea să fie premier

Nu are nicio importantă pentru şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că de CV-ul colegului său de alianţă de la PSD, Liviu Dragnea, atârnă o condamnare definitivă la închisoare cu suspendare - poate foarte bine să ocupe funcţia de premier după alegeri din moment ce Constituţia nu-i interzice acest lucru.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Al doilea om în stat, şeful Senatului şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, nu are nicio reţinere ca preşedintele PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", să fie nominalizat de PSD pentru funcţia de premier.

"Eu n-am nicio reţinere ca domnul Dragnea să fie prim-ministru. Din câte citesc eu, Constituţia, nu e nimic care să-l împiedice să devină prim-ministru. Sigur că va fi o discuţie în cazul în care facem o alianţă post-electorală cu PSD privind cine va fi premier. Regula este ca partidul majoritar să dea candidatul la funcţia de prim-ministru, dar nu e obligatoriu ca acest lucru să se întâmple. Şi noi avem obligaţia să ne gândim la un candidat la funcţia de prim-ministru", a declarat Tăriceanu, citat de News.ro.

Potrivit liderului ALDE, există puţine indicii că PSD va deţine majoritatea absolută de unul singur după alegeri, chiar şi după redistribuire. Pe de altă parte, politicianul susţine că ar fi utilă o prezenţă mai largă în viitorul guvern, din care să facă parte PSD, ALDE şi UDMR.

"Vrem să ajungem în 2020 principalul partid de centru-dreapta şi singurul partid liberal de pe scena politică românească, evident într-o competiţie directă cu PNL", a adăugat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne