Conducerea Camerei Deputaţilor a respins contestaţia PNL. Nu se reia votul pe tema majorărilor salariale

Degeaba au acuzat liberalii că votul la adoptarea majorărilor salariale promovate de PSD-ALDE în prag de alegeri a fost fraudat. Conducerea Camerei Deputaţilor le-a respins cererea de oprirea a parcursului respectivului act normativ.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins contestaţia PNL de reluare a votului din şedinţa de luni când s-au adoptat mai multe proiecte legislative, printre care şi cel privind majorările salariale ale personalului din Sănătate şi Educaţie, a anunţat miercuri, după şedinţa conducerii Camerei, secretarul acestui for Marcel Ciolacu.

"Biroul permanent a hotărât că nu se reia votul, că votul a fost unul corect. S-au invocat articole din Regulamentul Camerei, regulament care spune foarte clar la articolul 123 că votul putea fi contestat numai în şedinţa de plen, lucru care nu a fost făcut de niciun lider de grup. Deci nu are rost nici să intrăm pe fond", a explicat Ciolacu, citat de Agerpres.

Secretarul Camerei susţine că nu sunt relevante imaginile de la şedinţa respectivă prezentate de liberali.

"Nu am văzut imaginile. Dar nu este fondul. Nu sunt relevante imaginile. Eu vă spun cu toată tăria: cvorumul la acea lege a fost legal. Vă spun că am fost în sală. Cu adevărat a fost un cvorum la limita cvorumului, dar a fost un vot legal", a punctat Ciolacu, adăugând că Biroul Permanent a aprobat solicitarea PNL de a li se pune la dispoziţie liberalilor înregistrările audio şi video de la şedinţa respectivă, având în vedere că şedinţele sunt publice.

Deputaţii liberali au depus marţi la Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea de a se stopa parcursul proiectului de lege privind adoptarea OUG 20/2016 - act normativ ce aduce măriri salariale - precum şi a celorlalte proiecte adoptate în şedinţa de plen de luni, pe motiv că votul ar fi fost fraudat.

Concret, potrivit liberalilor, PSD a anunţat un număr mai mare de deputaţi decât a fost efectiv în sală. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne