Preotul orădean Ciprian Mega s-ar fi întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova. Guşă: "A fost recompensat moral"

Ciprian Mega (dreapta)
Ciprian Mega (dreapta) (moscowfilmfestival.ru)
Loredana Diacu
27.04.2024

Preotul ortodox Ciprian Mega, care a stârnit valuri de controverse prin prezenţa la un festival de film din Moscova organizat în plină campanie de invadare a Ucrainei, a avut o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin, susţine Cozmin Guşă, politician pro-Kremlin.

„Aseară am relatat evenimentul excepţional al întâlnirii dintre preşedintele Rusiei şi preotul-regizor Ciprian Mega, ce-a avut loc imediat după gala finală a BRICS FILM FESTIVAL, unde filmul ''21 de rubini'' a fost finalist, dar n-a fost premiat în final. Trist, dar pricepând de ce au fost laureate doar filme produse în ţări membre sau aspirante la BRICS, preotul a avut surpriza plăcută de a fi invitat după gală pentru o audienţă privată de către însuşi Putin, care s-a desfăşurat pe durata a cca 20 de minute. E important aşa-ceva?

E foarte important, şi v-am spus de-acum o săptămână că prezenţa în festivalul de la Moscova a producţiei ''21 de rubini'', cenzurată în România în mod samavolnic, va genera evenimente cu conotaţie geopolitică, ceea ce şi este în fond privilegiul întâlnirii cu Putin acordat preotului Mega.

În emisiunea de aseară a lui Claudiu Giurgea, unde am comentat la cald evenimentul întâlnirii, am spus că noi românii, cei suveranişti, ar trebui să fim satisfăcuţi şi doar pentru că Ciprian Mega reuşeşte, la altă scară şi pe alte coordonate, ceea ce a reuşit Tucker Carlson pentru americani, prin interviul luat ţarului de la Kremlin, probabil cel mai vizionat interviu din istoria mondială a televiziunii.

Preotul Mega se întoarce azi în România, cu satisfacţia că Putin l-a recompensat moral, dar şi la pachet cu tristeţea că publicaţiile soroşiste de la noi l-au batjocorit şi demonizat pe durata festivalului, aşteptăm în zilele următoare detalii în plus despre cum s-au desfăşurat lucrurile la Moscova şi cum suntem percepuţi acolo ca români ortodocşi, respectiv despre discuţia lui Ciprian Mega cu Vladimir Putin”, scrie Guşă pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor