Tudose şi-i pune iar în cap pe cetăţeni: "Trăiască PSD la puşcărie!"

Ideea de a ataca, de-a valma, multinaţionale, bănci şi pe liderul unuia dintre marile blocuri sindicale i-a adus lui Tudose valuri de ironii.
Ana Ion
12.11.2017

alte articole

Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
12.11.2017

Comentariile au curs în valuri pe pagina de Facebook a premierului Tudose, după ce acesta a lansat un nou atac la adresa băncilor, multinaţionalelor şi liderului Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Cum premierul a susţinut că Hossu - care a criticat dur transferul contribuţiilor de la angajator la angajat - s-a transformat "în liderul de sindicat al bancherilor şi al unor oameni de afaceri, care vor să scoată bani din ţară, fără să plătească impozite statului român, adică nouă, românilor, pentru sănătate, educaţie, infrastructură", mulţi români au ţinut să-i explice lui Tudose cam cum văd şi ei problema.

Redăm câteva dintre comentariile postate de cetăţeni pe pagina premierului:

"Sunteţi pe altă planetă: salariile în privat scad, curs euro 4,64, motorina,benzina mai scumpă,rate mai mari. Un dezastru pentru România! Îmi e silă şi lehamite!", îşi exprimă dezamăgirea un cetăţean.

"Bei Two Dose, iar ai băut gaz?? Care sănătate, că mor oamenii prin spitale din cauza infecţiilor, care infrastructură, care educaţie, cu agramatul Pop la butoane, fără manuale şi cu şcoli care se prăbuşesc peste copii?? Lămureşte-ne şi pe noi, Terente (că în cazul adormitului de Mişa care plânge pe la TV mi-am dat seama: omul e perfect imbecil) tu scrii lucrurile astea pentru că le crezi cu adevărat sau din ticăloşie? Pe câţi dintre noi crezi că ne mai poţi aburi? Mai uşor cu blamarea multinaţionalelor, vezi că au creat sute de mii de joburi pentru români, plătesc contribuţii ca să aveţi voi ce fura. Nu cred că vrei să se supere şi să plece, dacă se întâmplă asta, poţi să închizi lumina în România. De tot...A ţi păcălit bugetarii cu 3 lei în plus la salariu, în schimb au crescut înzecit toate: benzină, curent, euro, preţuri şi împreună cu astea şi sictirul nostru. Nu vă văd bine", scrie o româncă.

"Stimate tovarăş prim sinistru...pardon, ministru...chiar nu v-aţi prins că sunteţi manipulat? Pretenaru Livache vrea să va dea jos de ceva vreme şi acu a găsit pârghia. O să zică iar că el a fost plecat şi nu ştie despre ce e vorba şi că nu e de acord!!! Pentru că DA, o să ieşim în stradă şi o să zburaţi toţi din cuibul călduţ de la Victoria...Trăiască PSD la puşcărie!", spune un cetăţean.

"Domnule premier...cu Negoiţă de la sect. 3 ce facem? că vorba aia are datorii la buget fără număr.Eu vreau să-mi demonstraţi matematic cum îmi cresc VENITURILE odată cu trecerea taxelor la angajat chiar dacă angajatorul măreşte brutul cu 20%????", precizează altcineva.

"Şi toţi "nemernicii" ăştia nu au funcţionat după legile ROMANESTI??? Şi dacă nu, cine le-a permis să n-o facă???", îl întreabă un român pe Tudose.

"Azi am alimentat şi cei 10 l de motorina standard tradiţionali au fost cu 5 lei .... iremediabil. Compania e în criză, nu ne pot mări brutul pt. că multinaţionala, criterii de performanţă, nu ciordeli a la pesedea. Pensia din pilonul II e istorie, aţi aranjat-o şi pe asta.

Între timp se prăbuşesc tavanele peste copii în şcoli, dar hei, voi veţi avea bani de petrecut la cazinoul de pe insula colmatată a lu' Daddy!", scrie o altă persoană.

"Top 10 datornici la bugetele de asigurări sociale (30 septembrie 2017):

1. Compania Naţională a Huilei SA, Timişoara - 3.733.250.565 lei

2. Societatea Comercială pentru Închiderea-Conservarea Minelor SA, Craiova - 941.917.919 lei

3. Societatea Naţională a Căilor Ferate Române RA, Bucureşti - 601.596.646 lei

4. Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA - 431.329.663 lei

5. Societatea Naţională a Cărbunelui SA, Ploieşti - 301.681.163 lei

6. Romaero SA, Bucureşti - 183.844.314 lei

7. Moldomin SA, Timişoara - 159.063.957 lei

8. Urban SA - 149.212.918 lei

9. Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare RA, Craiova - 142.045.449 lei

10. Regia Autonomă de Transport Public Iaşi RA, Iaşi - 125.192.297 lei", îi reaminteşte un cetăţean lui Tudose.

Redăm şi declaraţia lui Tudose care a stârnit aceste valuri de indignare şi ironii:

"Apreciem faptul că oamenii de bună-credinţă şi liderii de sindicat nu s-au lăsat păcăliţi de „fostul” lor coleg, Bogdan Hossu. Acesta, mai nou, s-a transformat în liderul de sindicat al bancherilor şi al unor oameni de afaceri, care vor să scoată bani din ţară, fără să plătească impozite statului român, adică nouă, românilor, pentru sănătate, educaţie, infrastructură" - Mihai Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor