Revoluţia Fiscală. Ciucu: Primarii vor fi "la pixul lui Tudose şi al lui Dragnea"

În disperarea de a aduce bani la buget, Guvernul loveşte şi în administraţiile locale, prin reducerea impozitului pe venit. De primarii PSD se va avea grijă, crede liberalul Ciprian Ciucu, în timp ce "campionii, harnicii sunt penalizaţi de legislaţia socialistă a PSD."
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% va face ca primarii să stea "la pixul" lui Tudose pentru a primi sumele de bani ce le sunt luate din bugete de Revoluţia Fiscală a Guvernului. Şi în timp ce de primarii PSD se va avea grijă, primăriile care au avut oameni competenţi, au atras investiţii, care au dezvoltat servicii publice vor fi lovite, susţine consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

"Sunt într-o disperare de bani nemaivăzută. Din cauza deficitului de 7 miliarde de lei care este imens şi li se datorează în totalitate, dacă pot scoate bani de undeva, vor scoate. Am văzut, s-au dus după banii de la companiile de stat, s-au dus după banii oamenilor prin această modificare a codului fiscal, s-au dus după banii autorităţilor locale acum. Unde sunt bani, ei se duc după ei.

Şi sunt afectate acele primării care au avut primari şi echipe de primărie, de funcţionari competenţi, care au atras investiţii, care au dezvoltat servicii publice. Servicii publice de calitate înseamnă inclusiv bani şi atunci nu vor mai avea suficienţi bani pentru a acoperi investiţiile deja făcute şi pentru a menţine serviciile publice, iluminat public, salubrizare, apă canal, transport public, despre asta vorbim şi alte servicii publice şi sociale dacă vreţi, la un nivel calitativ bun. Deci pe munca acelor oameni. Se poate ajunge la un fenomen de indigestie a investiţiilor. Başca că nu vor mai fi bani pentru noile investiţii.

Aici vorbim de milioane de euro pentru fiecare municipalitate importantă. Campionii, harnicii sunt penalizaţi de legislaţia socialistă a PSD. Asta este cât se poate de clar. Asta se va întâmpla, vor fi cât se poate de....şi atunci nu vor mai avea inclusiv bani pentru cofinanţare pe proiecte de investiţii deja planificate în ultimul an. (...) Ei şi-au planificat un circuit al banilor. Bine, guvernul ia cu japca la guvern la nivel central, afectează autonomia locală, tocmai pentru faptul că ei vor, dacă vei vrea ca să primeşti bani, vei fi în pixul lui Tudose şi al lui Dragnea, şi vor da bani bineînţeles la primăriile PSD, la Gabriela Firea şi Robert Negoiţă, primari în Bucureşti la început nu le-a picat bine, au fost liniştiţi şi le-a spus: voi staţi liniştiţi că sunteţi de-ai noştri", a declarat Ciucu, pentru Epoch Times, la finele celei de a 33-a ediţii a Rezistenţa 360.

Reamintim că printre schimbările Codului Fiscal dorite de Guvernul PSD se numără şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Conform legii finanţelor locale, circa 40% din ce se colectează rămâne ca venit la primăria unde se află locul de muncă impozitat. Ori, dacă impozitul pe venit scade, automat şi veniturile primăriilor vor scădea.

Acest lucru a stârnit nemulţumire pentru primari, însăşi Gabriela Firea, om de bază al partidului, ridicând vocea contra "Revoluţiei Fiscale." A doua zi după ce primarii au criticat Revoluţia Fiscală, premierul Tudose a avut o discuţie cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, în cadrul căreia a promis că primăriile vor primi o cotă mai mare din impozitele încasate şi, în plus, li se vor acorda compensaţii de la buget. În timp ce Robert Negoiţă a dat asigurări că problema e rezolvată, primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PNL) a susţinut că nu a fost ”convins” de discuţiile de la Guvern, pe tema măsurilor fiscale şi a precizat că în acest moment nu se cunosc efectele reducerii cotei unice şi că ”toată lumea se îndoieşte de rezolvarea 100% a problemei”.

Comentând situaţia, Ciucu a opinat că într-adevăr compensaţiile vor veni "din bugetul consolidat al guvernului", dar "vor veni către PSD şi nu către cei care au muncit ani de zile să fie pe picioarele lor. Şi să aibă oraşe în care au atras business-uri, au atras afaceri, au atras impozite, afaceri care plătesc impozite."

"Aceste impozite acum nu vor mai fi la primării, vor fi la Guvern!", a precizat Ciucu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne