Rompetrol, somat de Tudose să-şi plătească datoria istorică

Premierul Mihai Tudose cere Rompetrol să îşi plătească datoria istorică pe care o are la statul român şi să aştepte rezultatul anchetei DIICOT înainte de prelungirea memorandumului prin care aceasta este ştearsă.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Mihai Tudose a condiţionat prelungirea unui controversat memorandum semnat de Guvernul Ponta în 2013 cu Rompetrol de îndeplinirea a două condiţii, potrivit unui comunicat de presă citat de hotnews.ro.

Astfel, Tudose a cerut Rompetrol să îşi plătească datoria istorică şi să aştepte soluţionarea anchetei DIICOT, conform sursei citate. DIICOT a pus sechestru în 2016 pe bunurile Rompetrol fiind vizate atât rafinăria Petromidia, cât şi benzinăriile companiei şi alte active, în baza unei datorii istorice de circa 600 milioane dolari.

Pe de altă parte, şefii Rompetrol transmiseseră azi într-o conferinţă de presă mesajul că Guvernul ar "accelera" prelungirea memorandumului. Memorandumul controversat ierta Rompetrol de o datorie istorică estimată de statul român la 600 de milioane de dolari, în schimbul creării unui fond de investiţii cu active de un miliard de dolari şi răscumpărării a 26,69% din acţiunile pe care statul român le deţine pentru 200 de milioane de dolari. Însă niciuna dintre aceste condiţii nu era clar stabilită.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne