Coreea de Sud: A fost arestat directorul companiei navale care deţinea feribotul naufragiat

Arestare.
Arestare. (bailbondaustintx.com)
Directorul companiei maritime sud-coreene proprietara feribotului Sewol, care a naufragiat pe 16 aprilie în largul coastelor Coreei de Sud provocând moartea sau dispariţia a circa 300 de persoane, dintre care majoritatea elevi, a fost arestat.

Kim Han-sik, director general al companiei Chonghaejin Marine, a fost arestat la domiciliul său şi urmează să fie inculpat joi, pentru omucidere din culpă, a anunţat procurorul, citat de AFP.

"Kim este vizat de mai multe capete de acuzare, printre care omucidere din culpă şi încălcarea dreptului maritim", a precizat procurorul Yang Jung-jin.

Şeful companiei este considerat complice pentru că a permis tacit supraîncărcarea feribotului, contribuind astfel la naufragiul vasului, conform specialiştilor.

Directorul companiei, care a apărut încătuşat şi cu faţa acoperită, a declarat: "Le transmit scuze victimelor şi familiilor".

De la data producerii naufragiului feribotului Sewol, pe 16 aprilie, au fost arestaţi căpitanul feribotului, 14 membri ai echipajului şi patru membri din conducerea companiei Chonghaejin Marine.

În urmă cu o săptămână şi-a dat demisia şi premierul sud-coreean Chung Hong-wo, ca urmare a naufragiului feribotului. "Îmi cer scuze pentru că am fost incapabil să împiedic producerea acestui accident şi incapabil să-i gestionez corect urmările", a afirmat acesta.

Este de menţionat faptul că după ce a fost salvat de pe vaporul naufragiat, directorul adjunct al şcolii la care învăţau elevii dispăruţi s-a sinucis în faţa sălii de sport din Jindo.

Pe feribot erau 476 de persoane, dintre care 325 de elevi care efectuau o excursie şcolară către Insula Jeju. Catastrofa a provocat 302 morţi sau dispăruţi, dintre care 280 de adolescenţi.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe