Ciolacu încearcă să dreagă busuiocul după declaraţia „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Captură video)
Loredana Diacu
27.04.2024

Premierul Marcel Ciolacu susţine că a făcut o glumă atunci când a spus că „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi” şi îşi cere scuze într-o postare pe Facebook „dacă cineva s-a simţit jignit”.

Postarea lui Ciolacu vine în condiţiile în care declaraţia a stârnit indignare şi critici în mediul online căci, prin "gluma" sa, practic premierul a transmis că e o "jignire" să fii făcut moldovean.

„Înainte de orice sunt român. Îmi iubesc ţara şi cred în Dumnezeu. Sunt moldovean aşa cum sunt ardelean, bănăţean, oltean sau bucovinean. Mama era din Tecuci. Deci departe de mine să jignesc pe cineva.

Văd că s-a interpretat o glumă pe care am făcut-o în Timişoara şi unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit.

Respectul pentru Moldova se vede în proiectele mari de infrastructură pe care le facem aici în ultimii ani, tocmai pentru a recupera decalajale faţă de celelalte regiuni ale ţării. Jignirea adevărată este când propui candidaţi precum un hoţ de tablă şi un primar penal dintr-un grup infracţional organizat şi te aştepţi ca oamenii să îi voteze.

Ps: mereu am simţit multă căldură atunci când am fost în Moldova.

Şi voi reveni de fiecare dată cu acelaşi respect şi preţuire", scrie, pe Facebook, Ciolacu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor