Ungaria boicotează Ziua Naţională a României. Diplomaţii maghiari absenţi de la recepţii

Niciun reprezentant al Guvernului de la Budapesta nu a luat parte la recepţia organizată de ambasada ţării noastre în Ungaria.
Parada militară consacrată Zilei de 1 Decembrie, comemorarea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918
Parada militară consacrată Zilei de 1 Decembrie, comemorarea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918 (Epoch Times România)
Loredana Diacu
01.12.2016

La recepţia de Ziua Naţională organizată săptămâna aceasta de Ambasada României la Budapesta - recepţie ce are loc la 20 de ani de la semnarea Tratatului de bază româno-ungar - nu a luat parte niciun reprezentant al guvernului maghiar.

Explicaţia constă, potrivit digi24.ro, care citează un săptămânal ungar, în faptul că diplomaţii maghiari au primit interdicţie să participe la recepţiile organizate de ambasadele României cu ocazia Zilei Naţionale. Dispoziţia a venit direct de la ministrul de Externe, Peter Szijjarto.

La solicitarea Digi24, Ministerul de Externe de la Budapesta a declarat: "Întrucât maghiarii nu au ce sărbători pe 1 decembrie, ministrul pentru Comerţ Exterior şi cel al Afacerilor Externe au interzis tuturor diplomaţilor şi angajaţilor ministerelor să participe la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională a României."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor