SOS Spitalul Sfântul Pantelimon. Consilierii USR somează Ministerul Sănătăţii să soluţioneze situaţia de criză

Datoriile Spitalului Sf. Pantelimon cresc de la o lună la alta. Pacienţii vin cu medicamente de acasă, analizele nu pot fi efectuate, condiţii în care USR sector 2 cere implicarea Ministerului Sănătăţii pentru rezolvarea situaţiei.
Bolnavi în paturi la spital
Bolnavi în paturi la spital (Epoch Times România)

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România în Consiliul Local Sector 2 lansează un apel pentru soluţionarea crizei de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Este inadmisibil ca pacienţii să vină cu medicamente de acasă, iar în spital să nu se poată face analize medicale, atrag atenţia consilierii, motiv pentru care somează public Ministerul Sănătăţii să soluţioneze situaţia de criză evidentă a Spitalului Sfântul Pantelimon.

"Consilierii Uniunii Salvaţi România din cadrul Consiliului Local Sector 2 somează public responsabilii să remedieze o situaţie intolerabilă pentru mileniul trei, într-un oraş al cărui buget local cumulat depăşeşte 2,5 miliarde de euro anual. Bugetul local al Consiliului Local Sector 2 este de aproape 300 milioane de euro în 2017 şi totuşi pacienţii unui spital de urgenţă din Bucureşti sunt puşi să îşi achiziţioneze singuri medicamentele", transmite USR.

Nu în ultimul rând, USR transmite conducerii spitalului şi medicilor că se pot baza pe sprijinul grupului său de consilieri, însă atrage atenţia că de dorit este evitarea crizelor, "nu rezolvarea problemelor de manieră pompieristică."

Reprezentanţii USR mai reamintesc că situaţia Spitalului Sfântul Pantelimon este dramatică şi inacceptabilă.

"După demiterea managerului în luna aprilie 2017, ca urmare a decesului unui pacient din cauza unei transfuzii greşite, a fost numită o nouă echipă managerială de către Ministerul Sănătăţii. Însă, în loc ca situaţia să se normalizeze, modul de funcţionare a spitalului depăşeşte puterea noastră de înţelegere. Spitalul nu dispune de bani de medicamente, de analize, iar datoriile cresc de la o lună la alta.

Beneficiind de suportul consilierilor locali din Sectorul 2, la ultima şedinţă de consiliu au fost alocaţi 2,4 milioane de lei pentru plata unei părţi din datoriile spitalului. Însă nu aşa trebuie să funcţioneze un spital!', atrag atenţia consilierii USR.

Soluţiile propuse de consilierii USR sector 2:

Consilierii USR Sector 2, prin liderul de grup Adrian Alexandru, transmit următoarele:

"1. Somăm public Ministerul Sănătăţii să soluţioneze situaţia de criză evidentă a Spitalului Sfântul Pantelimon;
2. Contăm pe sprijinul Primarului Sectorului 2 şi al consilierilor locali pentru ca alocările bugetare pentru sănătate în 2018 să fie consistente;
3. Informăm directorul spitalului şi medicii că se pot baza pe sprijinul grupului nostru de consilieri, însă ne dorim evitarea crizelor, nu rezolvarea problemelor de manieră pompieristică, după afectarea pacienţilor."


“Trebuie ca toţi cei responsabili de funcţionarea unui spital de urgenţă, care este şi maternitate de nivel 3, dintr-o capitală europeană, să-şi îndeplinească sarcinile care le revin şi să facem în aşa fel încât să nu mai existe problema analizelor sau problema medicamentelor aduse de acasă de către pacienţi pe cheltuiala lor. Pentru sănătatea cetăţenilor din Bucureşti, această stare de lucruri intolerabilă trebuie să se schimbe imediat”, a declarat Adrian Alexandru, liderul grupului de consilieri USR Sector 2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne