Liderul USR: Un grup infracţional, pe cale să preia România pe persoană fizică şi de partid

Suntem în situaţia ca un grup infracţional să preia România pe persoană fizică şi de partid, a tras un semnal de alarmă liderul USR Dan Barna, care face apel la unitatea opoziţiei, societăţii civile şi a cetăţenilor responsabili.
Dan Barna(USR),
Dan Barna(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele USR Dan Barna a făcut "un apel cu bună credinţă" la unitatea opoziţiei parlamentare, la unitatea societăţii civile şi la unitatea tuturor cetăţenilor responsabili, reiese dintr-un comunicat de presă remis vineri de partid.

"Aceste zile şi cele care urmează sunt definitorii pentru statul nostru. Suntem în situaţia ca un grup infracţional, sub justificarea mincinoasă a unui mandat popular primit pentru cu totul altceva, să preia România, justiţia şi instituţiile ei, pe persoană fizică şi de partid. Ziua de miercuri a arătat că printr-o bună colaborare parlamentară a opoziţiei pe durata şedinţei şi prin suportul şi susţinerea cetăţenilor a fost posibilă blocarea votului final de adoptare a modificărilor infame şi nemernice la două dintre legile relative la justiţie (statutul judecătorilor şi procurorilor şi legea despre integritate în exercitarea funcţiilor publice). Faptul că, succesiv, parlamentari din întreaga opoziţie au venit la microfon, utilizând argumente diverse de procedură parlamentară, generând până la finalul zilei o situaţie care a făcut imposibil votul final, este un excelent exemplu că este necesar şi se poate", a declarat Dan Barna.

Potrivit liderului USR, faptul că cetăţenii au înţeles demersul şi efortul lor şi au venit la gardul Parlamentului să susţină lupta pentru o justiţie independentă, confirmă că mesajul opoziţiei din Parlament este mesajul societăţii conştiente, că în aceste zile se joacă, din nou din păcate, viitorul generaţiilor viitoare, viitorul acela al copiilor care am vrea să rămână aici şi să nu mai vrea să plece scârbiţi dintr-o ţară condusă de infractori şi senatori cu limbaj de derbedei.

"După cum aţi aflat ieri, PSD a introdus o iniţiativă de modificare a regulamentului Camerei Deputaţilor prin care liderii grupurilor parlamentare sunt eliminaţi din Biroul Permanent (un fel de guvern al parlamentului), amendamentele respinse nu mai pot fi dezbătute în plen, iar celelalte sunt expediate cu un singur vot. Plenul Parlamentului devine o maşină de vot ridicolă din care dialogul şi dezbaterea sunt eliminate. Aceasta este calea explicită spre dictatură", a precizat Dan Barna.

În acest context, şeful USR consideră că opoziţia trebuie să fie unită şi solidară cu societatea şi face apel din nou "să ne utilizăm toată energia, responsabilitatea şi creativitatea pentru a găsi mijloace paşnice, legale şi parlamentare pentru a ne opune acestei confiscări a statului de către un partid care a ieşit demult din principiile democraţiei".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne