Salată de castraveţi cu ştir roşu şi telemea– răcoroasă şi bogată în nutrienţi

Salata de castraveţi cu ştir roşu şi brânză este răcoroasă şi gustoasă, fiind una din cele mai simple reţete de preparat.
Maria Matyiku
13.07.2020

alte articole

Salată de castraveţi cu stir roşu (Maria Matyiku / Epoch Times)
Maria Matyiku
13.07.2020

Pentru a ridica valoarea nutritivă a salatei clasice de castraveţi vă sugerăm să adăugaţi câteva frunze tinere de ştir roşu şi/ sau seminţe decojite de floarea soarelui sau dovleac.

Frunzele de ştir roşu (Amaranthus cruentus), considerate un super aliment, vor aduce acestei salate un plus de vitamine şi nutrienţi esenţiali, deosebit de benefice pentru menţinerea unui corp sănătos.

Cubuleţe de brânză adăugate după preferinţă, vor da un plus de saţietate acestei salate, care se poate consuma la cină sau prânz.

Ingrediente:

3-4 castraveţi proaspeţi,
câteva fire de ceapă verde,
o grămăjoară de frunze tinere de ştir roşu,

mărar sau cimbru,

sare după gust,
oţet de mere pentru acrit,
câteva seminţe decojite de floarea soarelui,

cateva frunze de salata verde, rucola sau loboda,
100 g brânza telemea tăiată în cubuleţe,
puţină coajă de ardei iute zdrobit

Ingredientele principale (Maria Matyiku / Epoch Times)
Ingredientele principale (Maria Matyiku / Epoch Times)

Modul de preparare:

Castraveţii se curăţă parţial de coajă folosind ustensila de curăţat legume, lăsând puţină coajă pentru contrast. Castraveţii se taie în felii foarte subţiri circulare, folosind un cuţit cu lamă flexibilă sau o mandolină.

Castraveţii se taie în felii foarte subţiri circulare (Maria Matyiku / Epoch Times)
Castraveţii se taie în felii foarte subţiri circulare (Maria Matyiku / Epoch Times)

Cimbrul şi ceapa verde se taie mărunt şi se adaugă în castronul cu castraveţi tăiaţi.

Cimbrul şi usturoiul verde se taie mărunt (Maria Matyiku / Epoch Times)
Cimbrul şi usturoiul verde se taie mărunt (Maria Matyiku / Epoch Times)

Se adaugă frunzele tinere de ştir, ardeiul iute şi sare.

Cimbrul şi ceapa verde se adaugă în castron (Maria Matyiku / Epoch Times)
Cimbrul şi ceapa verde se adaugă în castron (Maria Matyiku / Epoch Times)

Se adaugă oţetul de mere şi se amestecă uşor, până când toate ingredientele se încorporează.

Se adaugă frunzele tinere de ştir (Maria Matyiku / Epoch Times)
Se adaugă frunzele tinere de ştir (Maria Matyiku / Epoch Times)

Opţional se poate adăuga câteva seminţe decojite de floarea soarelui sau dovleac.

Se adaugă oţetul de mere, ardeiul iute,sarea şi se amestecă uşor (Maria Matyiku / Epoch Times)
Se adaugă oţetul de mere, ardeiul iute,sarea şi se amestecă uşor (Maria Matyiku / Epoch Times)

Înainte de servire, se adaugă frunzele de salata verde si cubuleţele de telemea (sau din brânza preferată).

Vă dorim poftă bună!

Notă:

Puteţi afla mai multe detalii despre ştir şi efectele sale miraculoase în acest articol (link).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor