Salata de mango - o garnitură sănătoasă, plină de arome şi culoare

Salata de mango este deosebit de aspectuoasă prin paleta de culori ale ingredientelor alese, fiind totodată şi foarte sănătoasă, datorită aportului scăzut de calorii şi lipsa grăsimilor.
Salată de mango
Salată de mango (Maria Matyiku / The Epoch Times)

Uşoară şi răcoroasă, salata surprinde prin combinaţia dulce acrişoară dată de pulpa de mango şi sucul de lămâie, precum şi prin aroma şi prospeţimea frunzelor de mentă. Se poate servi ca atare sau în diferite variante: de la peşte, fructe de mare, raţă sau pui, la dovlecei, ciuperci ori alte legume pane sau la grătar, lista putând continua.

Ingrediente:

2 bucăţi de mango,

o jumătate de castravete de seră,

o jumătate de ardei roşu,

un sfert de ceapă roşie,

sucul de la o jumătate de lămâie,

sare şi piper după gust,

câteva frunze de mentă sau pătrunjel,

opţional pentru ornat, câteva alune sau caju prăjite şi mărunţite

Modul de preparare:

Mai întâi, se începe cu pregătirea şi marinarea cepei. Ceapa se curăţă şi se taie în rondele foarte subţiri, apoi se pune într-un castron mic şi se stropeşte cu două linguriţe de suc de lămâie. Se lasă la marinat aproximativ 1/2 oră. Procedeul de marinare taie gustul iute, puţin astringent al cepei, dându-i o textură crocantă şi un gust uşor acrişor.

Se aleg două fructe de mango, cu coaja fermă, care nu sunt încă coapte. Fructul de mango se curăţă mai întâi de coajă, apoi se taie în bucăţi de-a lungul sâmburelui. Bucăţile de pulpă se dau printr-o răzătoare de tip mandolină, sau se taie în formă de beţişoare cu un cuţit bine ascuţit. Se pot pregăti în avans şi ţine la frigider, într-un container acoperit.

Ardeiul se taie în rondele sau cubuleţe, după preferinţă. Castravete se curăţă de coajă, apoi se taie în formă de cubuleţe sau beţişoare, la fel ca şi mango.

Frunzele de mentă sau pătrunjel se taie mărunt.

Înainte de servire, se pun într-un castron ingredientele pregătite mai sus, se stropesc apoi cu restul de suc de lămâie, se adaugă sare şi piper măcinat după gust, după care se amestecă uşor.

Pe deasupra se presară verdeaţa mărunţită şi opţional, alunele/ caju prăjite şi mărunţite. Vă dorim poftă bună!