Rusia: FSB susţine că a dejucat un complot terorist în Moscova

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat luni că a arestat patru persoane suspectate că ar fi pus la cale atacuri teroriste asupra sistemului de transport public şi asupra unor centre comerciale majore din Moscova.
Membri ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB).
Membri ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB). (Wikimedia.org)

Într-o declaraţie postată pe website-ul său, FSB a declarat că a descoperit un grup terorist în Moscova, care plănuia să comită „o serie de atacuri teroriste în locuri aglomerate, inclusiv centre de transport şi centre comerciale mari”.

FSB a mai precizat că a închis un laborator pentru producerea de bombe la periferia capitalei ruse.

Autorităţile au arestat doi potenţiali sinucigaşi cu bombe, un expert în explozibili şi un “emisar” al grupului jihadist Statul Islamic, care este interzis în Rusia. Unul dintre cei patru este cetăţean rus, în timp ce ceilalţi provin din ţări din Asia Centrală, conform declaraţiei FSB.

Mass media rusă a publicat, luni după amiază, un material video în care aparent a prezentat raidul FSB asupra ascunzătorii teroriştilor. Ziarul Moscow Times nu a putut confirma autenticitatea materialului video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe