Trump critică “ştirile false” după o declaraţie prea moderată împotriva rasismului şi terorismului

Preşedintele american a lansat un atac împotriva aşa ziselor organizaţii media care promovează “ştiri false”, după ce a fost criticat pentru o declaraţie prea moderată făcută anterior care, aparent, nu ar fi reuşit să condamne ferm atacul terorist comis de naţionaliştii albi în Charlottesville, Virginia.
Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Mario Tama/Getty Images)

Donald Trump a fost intens criticat pentru atacarea “părţilor” implicate în ciocnirile violente de duminică, când un şofer a intrat cu automobilul său într-un grup de manifestanţi care protestau împotriva naţionaliştilor albi în Charlottesville, ucigând o tânără şi rănind alte 20 de persoane.

Ulterior, Trump a revenit cu unele remarci “suplimentare” pentru a compensa poziţia moderată adoptată anterior, subliniind că „rasismul este rău”, prin menţionarea „Ku Klux Klan, neo-nazişti, naţionalişti albi şi alte grupuri care incită la ură”.

În timp ce unele organizaţii media au început să susţină că Trump cedează în faţa presiunii, preşedintele a recurs la Twitter pentru a construi o apărare clasică.

„Am făcut remarci suplimentare privind Charlottesville şi realizez din nou că mass media care promovează ştiri false (#Fake News Media) nu va fi niciodată mulţumită... Ei sunt cu adevărat oameni răi!”, a precizat preşedintele american.

Surprins în imagini video şi distribuit pe Internet, momentul în care automobilul intră în mulţimea de manifestanţi a şocat naţiunea americană.