Rusia desfăşoară un exerciţiu militar masiv în Crimeea

Soldaţi ruşi
Soldaţi ruşi (Serghei Veniavski/AFP/Getty Images)

Peste 100 de avioane de luptă ruseşti au participat în această săptămână la un exerciţiu militar în peninsula ucraineană anexată Crimeea, în condiţiile în care NATO urmăreşte să creeze un front unit împotriva capabilităţilor militare tot mai mari ale Rusiei.

Rusia a preluat controlul asupra Crimeei în 2014, atrăgând asupra sa mai multe runde de sancţiuni economice occidentale. De atunci, Moscova a dezvoltat sistemele de apărare militară ale Crimeei, inclusiv cu două sisteme de rachete sol-aer S-400, conform publicaţiei The Moscow Times.

În timpul noului exerciţiu militar, care a durat câteva zile, avioane de vânătoare, bombardiere şi elicoptere ruseşti au simulat apărarea în faţa unor aşa zise nave şi trupe aeropurtate inamice, a declarat canalul de ştiri Zvezda, care este administrat de Ministerul rus al Apărării.

„Avioanele de luptă au desfăşurat lansări de rachete aer-aer pe timp de noapte pentru prima dată în apele Mării Negre”, a declarat pentru Zvezda general-maiorul Viktor Sevostianov, comandantul forţelor de apărare aeriană ale Rusiei.

Elicopterele de luptă au practicat de asemenea exerciţii de eliberare a coastei pentru aterizarea trupelor aeropurtate ruseşti.

Între timp, miniştrii de apărare ai NATO s-au întâlnit săptămâna aceasta pentru a elabora un plan pentru protejarea Atlanticului de Nord împotriva puterii maritime ruseşti tot mai mari, pentru a asigura deplasarea mai rapidă a trupelor alianţei pe teritoriul Europei şi pentru a organiza mai multe batalioane, nave şi avioane pregătite pentru luptă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe