Proteste masive în SUA. Sute de mii de persoane cer un control mai strict al armelor

Miting pentru înăsprirea controlului asupra armelor în Washington D.C., SUA, 24 martie 2018.
Miting pentru înăsprirea controlului asupra armelor în Washington D.C., SUA, 24 martie 2018. (Alex Edelman/AFP/Getty Images)

Sute de proteste şi marşuri au fost organizate sâmbătă în SUA şi în alte ţări, protestatarii solicitând un control mai strict în ceea ce priveşte armele. Mişcarea, intitulată “ March For Our Lives” (Marşul pentru Vieţile Noastre) a început după un atac armat ce a avut loc luna trecută într-un liceu din Florida, soldat cu 17 morţi.

Potrivit estimărilor, la evenimentele de sâmbătă au participat câteva sute de mii de persoane.

Principalul marş a început la ora amiezii în Washington D.C., în timp ce aproximativ 800 de alte proteste au fost planificate pe cuprinsul ţării.

De asemenea, marşuri de solidaritate au avut loc şi în ţări precum Germania, Marea Britanie, Franţa şi Elveţia.

Peste 20.000 de persoane s-au adunat sâmbătă dimineaţă într-un parc situat în apropierea liceului Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, unde au scandat mesaje precum “Ajunge!” sau “Voturile noastre vor opri gloanţele”.

Casa Albă a salutat “numeroşii tineri americani curajoşi care îşi exercită drepturile prevăzute de Primul Amendament” al Constituţiei SUA.

Lindsay Walter, purtătoare de cuvânt a Casei Albe, a precizat că “siguranţa copiilor noştri este o prioritate importantă” a preşedintelui Donald Trump, adăugând că administraţia SUA va face presiuni asupra Congresului să adopte legi care vor extinde verificarea celor care deţin sau doresc să deţină arme, care ar trebui să îmbunătăţească siguranţa în şcoli.

La scurt timp după atacul din Florida, Trump a indicat că este deschis la ideea înarmării profesorilor pentru a combate violenţa armată din şcoli. Totuşi, acea măsură a atras numeroase critici.

De asemenea, Trump a susţinut iniţial mărirea vârstei minime pentru achiziţionarea de arme, însă ulterior a făcut un pas înapoi. Casa Albă a explicat că preşedintele doreşte să se concentreze pe legi care ar putea fi adoptate în Congres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe