Preşedintele Nayib Bukele retrage din şcoli conţinutul ideologiei de gen: "Anti-natural, anti-Dumnezeu şi anti-familie"

Preşedintele salvadorian a definit această tendinţă în termeni duri; Ministerul Educaţiei a declarat că a retras deja acest tip de materiale din programele şcolare.
Preşedintele Nayib Bukele împreună cu familia sa
Preşedintele Nayib Bukele împreună cu familia sa (@facebook Nayib Bukele)

Preşedintele El Salvador, Nayib Bukele, şi-a reafirmat poziţia împotriva ideologiei de gen în şcoli, în timp ce ministrul Educaţiei a dat asigurări că "toate aceste conţinuturi au fost retrase din ghiduri, cărţi şi alte materiale educaţionale".

Săptămâna trecută, în timpul unei vizite în Statele Unite, cu ocazia CPAC, ca răspuns la o întrebare din partea coordonatoarei hispanice a organizaţiei Moms for Liberty, Catalina Stubbe, Bukele a declarat că pentru el "nu este important doar ca programa şcolară să nu includă această ideologie de gen şi toate aceste lucruri, ci şi părinţii să fie informaţi şi să aibă un cuvânt de spus în ceea ce învaţă copiii lor".

"Cred că este important ca Dumnezeu să fie readus în şcoli, să fie readuse moralitatea şi educaţia civică, să se înveţe lucruri tradiţionale, precum matematica şi istoria, [...] nimeni nu este împotriva modernizării, la ceea ce suntem împotrivă, este introducerea unor ideologii anti-naturale, anti-Dumnezeu, anti-familie, care nu-şi au locul în şcolile noastre", a afirmat preşedintele.

La rândul său, şeful interimar al Ministerului Educaţiei (MINED), José Mauricio Pineda, a afirmat marţi că ministerul său a eliminat deja din şcolile din El Salvador toate materialele legate de ideologia de gen.

(@twitter.com/JMauricioPineda)

"Confirmat: orice utilizare sau orice urmă a ideologiei de gen a fost retrasă din şcolile publice", a declarat el pe reţeaua de socializare X (fostul Twitter).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură