Simion râde în hohote când aude de candidatura lui Ciucă la prezidenţiale: În turul doi vor ajunge candidatul PSD şi candidatul AUR

George Simion
Ana Ion
06.11.2023

Liderul AUR, George Simion, a susţinut că formaţiunea sa are toate şansele să câştige toate alegerile din 2024. La prezidenţiale, în turul doi, vor ajunge candidatul PSD şi candidatul AUR, a afirmat Simion la România TV.

„Eu am zis-o de mai multe ori. În turul doi o să intre candidatul PSD şi candidatul AUR. Dacă românii sunt masochişti şi le place cum e condusă ţara acum de premierul Ciolacu, îl vor vota pe premierul Ciolacu. Dacă vor altceva, îl vor vota pe candidatul AUR, care are şanse. Cred că AUR va câştiga toate alegerile. Vom începe pe 9 iunie cu alegerile europarlamentare. Vom începe cu Gheorghe Piperea, Claudiu Târziu şi Cristian Terheş. PSD cu cine vine, cu Mihai Tudose. Toţi patrioţii trebuie să-şi pună ştampila pe AUR, un partid care nu ţin nici cu americanii, nici cu austriecii, nici cu ruşii, ţine cu românii. Sunt oameni care au ce să-l înveţe inclusiv pe Victor Ponta. Eu vreau să văd acum ce face consilierul lui Marcel Ciolacu, domnul Victor Ponta, cum salvează economia. Să vedem ce investiţii vin, ce locuri de muncă creează. Ei au toată puterea în mâini şi nu fac nimic. Noi avem soluţii”, a declarat George Simion.

Întrebat despre potenţiali candidaţi la preşedinţia ţării. Simion s-a exprimat depreciativ atât la adresa lui Geoană cât şi a Laurei Codruţa Kovesi. Cât despre Ciucă, Simion a izbucnit în râs.

„Domnul Geoană probabil se pregăteşte pentru alegeri cu neomarxiştii de la SNSPA pentru că am aflat că şeful de campanie al domnului Geoană e acel Remus Pricopie care ne acuză că am atacat universitatea pe care el o conduce. Acest Remus Pricopie e fostul ministru al Educaţiei al PSD, un neomarxist care caută să spele pe creier noi şi noi generaţii cu această ideologie. Dacă va fi impus, eu nu cred că românii îl vor vota pe acest Mircea Geoană. Nu are nicio şansă Mircea Geoană dacă vrea să candideze independent. Să-l impună austriecii nu cred, doar să-l impună americanii, dar cred că-s foarte ocupaţi.

Geoană o să ia 7% dacă candidează. La fel şi doamna Kovesi, care nu mai e iubită de români. Domnul Geoană e în campanie de un an de zile şi nu-l bagă nimeni în seamă. De doamna Kovesi nu e nevoie, se descurcă de minune Marcel. Mulţi dintre votanţii PSD vin la mine şi spun că nu mai recunosc partidul pe care l-au susţinut”, a afirmat.

Întrebat de jurnalistul România TV dacă nu crede că surpriza ar putea veni de la PNL, prin Nicolae Ciucă, George Simion a izbucnit în râs. „În niciun caz. Cu respect, are şi el meritele lui. Dar nu e un candidat redutabil la alegerile prezidenţiale. E cel mult o glumă bună. A ajuns PNL, pentru felul în care a fost condus la Cotroceni de Klaus Iohannis, o glumă bună”, a mai adăugat liderul AUR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor