Parlamentarii danezi îşi lasă gadget-urile acasă în timpul unei călătorii în Rusia

Membrilor Comisiei pentru politică externă a Parlamentului danez li s-a cerut să îşi lase acasă smartphone-urile, tabletele şi laptopurile în timpul unei vizite în Rusia, într-un moment în care temerile privind securitatea sunt tot mai intense.
Fostul ministru danez de externe, Martin Lidegaard.
Fostul ministru danez de externe, Martin Lidegaard. (Captură Foto)

“La revedere smartphone”, a declarat fostul ministru de Externe, Martin Lidegaard, din Partidul Social Liberal într-un mesaj postat pe Facebook.

“În drum spre Rusia, cu membri ai Comisiei pentru Politică Externă, unde am fost sfătuiţi să nu ne aducem gadget-urile din cauza securităţii”, a scris Lidegaard.

În perioada mandatului său ca ministru de Externe, Lidegaard a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru un război hibrid lansat de Rusia.

Nick Haekkerup din Partidul Social Democrat, principalul partid de opoziţie din Danemarca, a declarat pe Facebook că va trebui să se descurce timp de o săptămână fără Internet, mailuri şi reţele sociale.

“Călătoresc cu delegaţia Comisiei pentru Politică Externă şi, din motive de securitate, ni s-a cerut să lăsăm acasă totul precum iPhone, iPad sau alte dispozitive”, a precizat Haekkerup.

Miniştrii danezi au fost ţinta mai multor atacuri cibernetice în 2015 şi 2016 desfăşurate de un grup de hackeri străini, finanţat de un stat, a declarat un raport publicat în luna februarie de o unitate pentru securitate cibernetică din cadrul Ministerului danez al Apărării.

Unitatea a refuzat să specifice ce stat a finanţat grupul de hackeri, dar a precizat în raportul său că Rusia şi China au capabilităţi extinse pentru a desfăşura spionaj cibernetic.

Ameninţarea atacurilor cibernetice împotriva autorităţilor şi companiilor daneze continuă să fie “foarte ridicată”, conform raportului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe