Nouă gafă marca Biden? Liderul SUA pare să citească şi instrucţiunile de pe prompter: "Încă patru ani, pauză"

Joe Biden
Joe Biden (Brendan Smialowski / AFP via Getty Images)
Redacţia
26.04.2024

Joe Biden a părut să comită o nouă greşeală verbală, în timpul unui discurs ţinut miercuri la o conferinţă sindicală la Washington, D.C., relatează SkyNews.

Potrivit sursei citate, Biden, care citea de pe un teleprompter, a părut să integreze instrucţiunile din text în mijlocul discursului său, ceea ce a generat o replică ciudată de aplauze.

Momentul a avut loc în timpul unei secţiuni din remarcile sale, direct dintr-un discurs de campanie electorală.

"Văd o Americă în care apărăm democraţia, nu o diminuăm. Văd o Americă în care protejăm libertăţile, nu le luăm. Văd o economie care creşte foarte mult de jos în sus, unde cei bogaţi îşi plătesc partea lor echitabilă, astfel încât să putem avea îngrijire a copiilor, concediu plătit şi multe altele, şi totuşi să reducem deficitul federal şi să se mărească numărul oamenilor din economie", a spus Biden.

"Imaginaţi-vă ce am putea face în continuare. Încă patru ani, pauză", a adăugat el înainte de a râde.

Biden a participat la conferinţa de miercuri pentru a primi o susţinere din partea Sindicatelor nord-americane din domeniul construcţiilor (NABTU).

Încurcătura lui Biden cu teleprompterul este doar cea mai recentă din lunga listă de gafe a preşedintelui. Chiar marţi, el a oferit material comentatorilor conservatori spunând din greşeală că el şi partidul său "nu pot fi de încredere".

Biden vorbea atunci la un miting de campanie în Florida, concentrându-se în special pe avort. În timpul discursului său critic la adresa poziţiei lui Trump privind avortul, el a răsturnat situaţia împotriva sa.

"Nu ştiu de ce suntem surprinşi de Trump. De câte ori trebuie să demonstreze că nu putem avea încredere în noi?", a spus Biden.

După comentariul său, membrii publicului au putut fi auziţi râzând, dar Biden a continuat, părând să nu observe greşeala.

Criticii lui Biden de pe X au avut o zi de pomină cu această gafă, mulţi spunând că au fost surprinşi să se trezească că sunt de acord cu preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor