Olguţa Vasilescu: Guvernul nu va introduce în Codul Fiscal obligaţia patronilor de a nu scădea salariile nete

În urmă cu mai puţin de două luni, ministrul de Finanţe promitea că îi va obliga prin lege pe patroni să nu scadă salariile nete ale angajaţilor după transferul plăţii taxelor sociale. Miercuri, Olguţa Vasilescu a anulat această promisiune susţinând că un astfel de demers nu este necesar.
Olguta Vasilescu(PSD),
Olguta Vasilescu(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
02.11.2017

Guvernul nu va introduce în Codul Fiscal prevederi care să-i oblige pe patroni să nu scadă salariile nete, după ce plata contribuţiilor va trece de la angajator la angajat, spune Ministrul Muncii, de unde, până recent, cetăţenii erau asiguraţi că veniturile nu le vor scădea, căci patronii vor fi obligaţi prin lege să se asigure că asta nu se va întâmpla.

Potrivit Olguţei Vasilescu, includerea unei astfel de prevederi în Codul Fiscal nu este necesară căci reprezentanţii patronatelor dau asigurări că actualul nivel al salariilor va fi menţinut.

„Nu mai avem de ce s-o introducem”, a declarat Vasilescu, citată de digi24, întrebată dacă Guvernul va mai introduce în Codul fiscal o prevedere prin care patronii să fie obligaţi să nu scadă salariile nete, aşa cum spunea recent ministrul de Finanţe Ionuţ Mişa.

În replică, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a transmis că Olguţa Vasilescu minte cu tupeu.

„Doamna ministru denotă o lipsă de cunoştinţe minimale legate de legislaţia muncii şi mai şi minte cu tupeu. Menţin aceeaşi idee că, în sectorul economic, angajaţii vor pierde, pe net, mai mult de 16%. La acel consiliu despre care vorbeşte doamna ministru, niciun reprezentant al patronatelor nu a declarat că nu vor scădea salariile pe net”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Cartel Alfa.

Reamintim că pe 19 septembrie, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a anunţat că Guvernul intenţionează să oblige angajatorii privaţi să păstreze un nivel al salariului brut. Astfel, Mişa a susţinut că după ce contribuţiile sociale vor fi transferate exclusiv în sarcina angajatului, Guvernul va introduce o "o măsură tranzitorie care va obliga angajatorul, chiar şi cel din mediul privat, să menţină un anumit nivel al salariului brut. Va fi o dispoziţie legislativă prin care se va stabili ce va include salariul brut".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor