Cîţu, avertisment: Veţi avea mai puţini bani la pensie în viitor

În 2018, Pilonul II de pensii nu primeşte nimic în plus, ca urmare a intervenţiei pesediste, a atras atenţia senatorul Florin Cîţu, reacţie la cea mai recentă manevră pesedistă din domeniu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Românii care contribuie la Pilonul II vor avea mai puţini bani la pensie în viitor, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"Contribuţiile la Pilonul II scad cu cel puţin 3%! (dinamica ultimelor 12 luni) Olguţa Vasilescu ne asigură că valoarea pilonului 2 de pensii rămâne neschimbată - 7 miliarde lei. Contribuţia de cel puţin 3% care se ducea la Pilonul II este confiscată de Dragnea pentru a finanţa promisiunile populiste", a declarat Florin Cîţu.

Potrivit liberalului, asta înseamnă că în 2018 contribuţiile scad pentru că media de creştere în ultimele 12 luni era de 3%. Valoarea activelor administrate de Pilonul II de pensii nu mai creşte.

"Mai simplu, veţi avea mai puţini bani la pensie în viitor dar veţi contribui mai mulţi bani pentru pensiile şi salariile de astăzi", a subliniat Florin Cîţu.

Ministrul PSD al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat recent că, începând cu anul viitor, contribuţia pentru Pilonul II de pensii scade de la 5,1% cât e în prezent la 3,7%.

"Nu va fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II de pensii va fi cel puţin aceleeaşi la anul, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creşterii salariului brut cu 20%", a afirmat Olguţa Vasilescu.

Pilonul II de pensii
Pilonul II de pensii (Cîţu)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne