Hossu: Doamna ministru al Muncii minte cu tupeu!

Preşedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu.
Preşedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu. (Epoch Times România)

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, nu are „cunoştinţe minimale de legislaţia muncii” şi „minte cu tupeu pe tema salariilor”.

„Doamna ministru denotă o lipsă de cunoştinţe minimale legate de legislaţia muncii şi mai şi minte cu tupeu. Menţin aceeaşi idee că, în sectorul economic, angajaţii vor pierde, pe net, mai mult de 16%. La acel consiliu despre care vorbeşte doamna ministru, niciun reprezentant al patronatelor nu a declarat că nu vor scădea salariile pe net”, a declarat, pentru Mediafax preşedintele Cartel Alfa.

Hossu a mai precizat că transferarea taxelor de la angajator către angajat va crea tulburări sociale în 2018 şi în acelaşi timp va duce la o instabilitate fiscală foarte mare, care va avea efecte pe toate planurile, mai ales în atragerea de investitori străini.

Declaraţiile lui Hossu sunt făcute în contextul în care ministrul Muncii susţinuse, ceva mai devreme, că salariile nu scad deloc, nici măcar în cazul persoanelor care obţin venituri din activităţi independente şi l-a acuzat preşedintele Cartel Alfa că interpretează spusele guvernanţilor şi ale patronatelor.

Solicitată să comenteze afirmaţiile liderilor de sindicate, care susţin că dacă angajatorii nu vor mări brutul cu 20%, netul angajatului va scădea cu cel puţin 16%, ministrul Muncii a răspuns: „Cred că am explicat de o mie de ori că brutul devine cheltuiala totală a angajatorului, după cum aţi văzut că se întâmplă prin HG care este dată pentru salariul minim pe economie, pentru că brutul, conform programului de guvernare, trebuia să fie 1550, dar este 1900 tocmai pentru că se transformă cheltuiala totală a angajatorului în noul brut”.

„De altfel, vreau să vă spun că ieri (marţi, n.r.) am avut întâlnire cu Consiliul tripartit la care au participat şi toţi liderii de confederaţii naţionale şi patronatele. Domnul Hossu, cum face dumnealui de fiecare dată, interpretează vorbele noastre. Aşa le-a interpretat ieri şi pe cele ale reprezentanţilor patronatelor”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Vasilescu a mai susţinut că toţi reprezentanţii patronatelor i-au transmis premierului Mihai Tudose că nu au în intenţie să scadă salariile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne