Noi promisiuni dinspre Gabriela Firea: Primăria se va implica în dotarea ambulanţelor cu aer condiţionat

După ce a promis trafic fluent în Bucureşti, autobuze şi tramvaie noi, dotate cu aer condiţionat, piste de biciclete etc., Firea lansează, mai nou ideea dotării ambulanţelor cu aer condiţionat, pe banii Primăriei.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că va discuta cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, despre semnarea unui parteneriat între minister şi municipalitate, vizând dotarea ambulanţelor din Bucureşti cu aer condiţionat. Finanţarea ar urma să fie asigurată de primărie, relatează B365.ro.

"Voi lua legătura cu domnul Bodog pentru a stabili şi a semna împreună un acord de parteneriat, astfel încât Primăria Generală să se implice financiar pentru dotarea ambulanţelor de pe raza Bucureştiului cu aer condiţionat, aparate extrem de necesare", a declarat Gabriela Firea, la comandamentul de combatere a efectelor caniculei.

Gabriela Firea a mai adăugat că în următoarea şedinţă de Consiliu general, va fi majorat bugetul ASSMB.

"Fiind vorba despre o vară cu un specific deosebit, iar aceste solicitări au fost mult mai vaste decât în verile trecute, v-am anunţat deja că la prima şedinţă de consiliu vom suplimenta bugetul ASSMB, astfel încât aceste persoane să fie plătite prin ASSMB", a precizat Firea.

Pe de altă parte, reamintim că Opoziţia şi societatea civilă au acuzat în repetate rânduri că majoritatea promisiunilor făcute de Gabriela Firea au rămas până acum fără rezultat. Astfel, potrivit raportului întocmit de ActiveWatch, Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe) şi Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) după un an de mandat Firea, diferenţa între promisiunile primăriţei şi realizări sunt cam de la cer la pământ.

"La finalul primului an de mandat, Primarul General şi Consiliul General poate raporta: 0 km de infrastructură dedicată utilizării bicicletei în Bucureşti, 0 km de benzi dedicate transportului public, 0 mijloace de transport public noi în trafic, 0 locuinţe sociale construite/achiziţionate de Primăria Generală, 0 măsuri pentru care să răspundă nevoii de reducere a poluării pentru e evita infringement-ul de mediu.", arată ONG-urile.

De asemenea, proiecte anunţate ca fiind urgente şi mediatizate intens de primărie precum incubatorul de afaceri pentru tineri, banca de alimente, aplicaţia care să ne zică când vine autobuzul, Wireless în autobuz etc. nu sunt implementate nici acum, remarcau ONG-urile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne