Lider PNL, despre consultările pe tema noului Cod Fiscal: Am mai văzut lupi în straie de oaie

Deputatul Ioan Bălan.
Deputatul Ioan Bălan. (Facebook)

Vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord-est, deputatul Ioan Bălan, i-a comparat pe pesedişti cu "lupii în strai de oaie", declarându-se sceptic că reprezentanţii PSD vor participa la discuţiile pe tema Codului Fiscal cu obiective politice oneste, relatează Mediafax. Mai mult, ministrul Finanţelor caută analizele în discoteci, pe litoral sau aşteaptă să le primească din croaziera premierului, a adăugat liberalul.

Potrivit liberalului, "îmbulzeala" liderilor partidelor politice la consultările iniţiate de PNL pe marginea Codului Fiscal nu este nimic altceva decât expresia cea mai clară că partidele au intrat într-un fel de pre-campanie electorală şi privesc totul doar în pură logică electorală.

"Este tare suspectă vitejia unor lideri politici, în special de la PSD, care au sărit imediat să confirme participarea la consultările iniţiate de PNL pe marginea Codului Fiscal! De ce nu le-au organizat cei de la Guvern, înainte de adoptarea în Parlament a acestei legi, cu date precise şi fundamentarea cifrelor pe masă? Când PNL le-a solicitat aceste fundamentări au spus că e treaba Guvernului Ponta şi că ei îşi asumă legea şi fără prea mari calcule”, a declarat deputatul liberal, potrivit comunicatului de presă citat de Mediafax.

Bălan a mai adăugat "că a mai văzut lupul îmbrăcat în blană de oaie" şi că are tot dreptul să creadă că gestul unor partide politice în legătură cu aceste consultări nu este decât unul pur politicianist.

"Când s-a mai întâmplat în România ca liderii PSD să se aşeze sincer şi onest în jurul mesei şi să bată palma cu celelalte partide asupra unor obiective pe care să le urmărească oricine s-ar afla la guvernarea ţării? Niciodată! De făcut, au mai făcut-o, dar numai pentru a înşela electoratul şi partenerii politici!”, a menţionat vicepreşedintele liberal.

Nu în ultimul rând, vicepreşedintele liberal s-a declarat sceptic în legătură cu capacitatea actualului ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, de a prezenta, în cadrul consultărilor, cifrele privind impactul noului Cod Fiscal şi de a convinge pe cineva că Guvernul Ponta este capabil să implementeze măsurile de relaxare fiscală.

"PNL i-a cerut constant ministrului să aducă date precise privind impactul măsurilor de relaxare fiscală şi sursele precise de acoperire a golurilor bugetare! Nouă nu ne-a arătat nicio cifră, aşa cum nu a arătat nici Preşedintelui României, nici Guvernatorului BNR şi nici altcuiva, pentru că pur si simplu nu are asemenea estimări şi nici nu s-a străduit să le obţină. Mai mult, mi-e greu să cred că acesta le va obţine în cele câteva zile care au mai rămas până la consultări, mai ales dacă le va căuta în continuare prin discotecile de pe litoral. Singura sa şansă este să i le trimită şeful său de Guvern direct din croazieră de lux”, a declarat Ioan Bălan.

Reamintim că Parlamentul va dezbate, în perioada 24-26 august, cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a Codului Fiscal, dezbateri pe care liberalii le vor precedate de consultări cu partidele politice. Atât UNPR cât şi PSD şi-au confirmat disponibilitatea de a participa la consultări, PSD urmând să fie reprezentat la discuţii de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne