UNPR, mediatorul disputei pe tema Codului Fiscal. PSD şi PNL salută iniţiativa lui Oprea

Gabriel Oprea (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
07.08.2015

Social-democraţii şi liberalii salută iniţiativa UNPR de a-şi asuma rolul de mediator, în disputa pe tema Codului Fiscal trimis spre reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis. Gabriel Oprea invită joi partidele la consultări, înainte de dezbaterile din sesiune extraordinară la finalul lunii august, pentru a se ajunge la un acord pe această temă.

"Am văzut încă o poziţie favorabilă dialogului între partidele politice, venită din partea UNPR, partid din coaliţia de guvernare. Deschiderea la dialog este un semnal foarte bun, o premisă pentru proiecte care vor avea o viaţă mai lungă decât mandatul unei guvernări. Mă bucur să văd că sunt şi alte partide care pun raţiunea şi prudenţa înaintea entuziasmului, când este vorba despre proiecte majore pentru ţară", a scris joi, pe contul său de Facebook, şefa PNL Alina Gorghiu.

A doua zi dimineaţă, a venit şi reacţia din partea social-democraţilor. Şeful interimar al PSD anunţa, în cadrul unui comunicat de presă, că social-democraţii vor fi reprezentaţi la aceste consultări de ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"În ultima conferinţă de presă am făcut apel la întreaga clasă politică pentru trecerea la o politică axată pe problemele reale ale României, pe identificarea priorităţilor şi renunţarea la politica de conflicte personale şi demagogie. Constat că primele reacţii sunt încurajatoare, deja câţiva actori politici semnificativi îndemnând la dialog pe tema Codului Fiscal.

În acest sens, salut iniţiativa venită din partea UNPR, prin vocea Preşedintelui acestei formaţiuni politice, domnul Gabriel Oprea, de realizare a unei discuţii între partidele parlamentare pe tema Codului Fiscal, confirmând astfel prezenţa Ministrului Finanţelor Publice, domnul Eugen Teodorovici, din partea PSD, la această acţiune", a declarat Liviu Dragnea.

Nu de mult şi liberalii au cerut consultări pe tema Codului Fiscal, dar şi pe alte teme de importanţă pentru dezvoltarea ţări, fapt apreciat de noul şef al PSD care anunţă că tot Teodorovici va fi cel trimis să reprezinte interesele partidului.

"Constatând existenţa mai multor cereri de dialog din partea partidelor politice privind dezbaterea Codului Fiscal, credem că este binevenită o nouă căutare a consensului după ce vechiul consens parlamentar pe această temă, stabilit între coaliţia de guvernare şi PNL s-a spulberat, îndeosebi, credem noi, din cauza lipsei de comunicare între PNL şi Preşedinţie.

Dincolo de acestea, primim cu deschidere noua cerere de dialog pe această temă iniţiată de PNL. Astfel, vom onora şi această invitaţie tot prin Ministrul Finanţelor Publice, care va fi însoţit, la ambele întâlniri, de o echipă de specialişti din cadrul Ministerului, pentru a prezenta o refundamentare a Codului Fiscal pornind de la cererile Preşedintelui Klaus Iohannis sau a altor organizaţii sau instituţii care s-au pronunţat în spaţiul public", a afirmat Dragnea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor