Iaht rusesc confiscat în largul coastei nord-coreene, susţin rapoarte

Ministerul rus de Externe investighează rapoarte care susţin că un iaht rusesc a fost confiscat miercuri în Marea Japoniei de către o navă nord-coreeană.
Grănicer nord-coreean.
Grănicer nord-coreean. (Cancan Chu/Getty Images)

Un reprezentant al biroului din Vladivostok al Ministerului de Externe a declarat că guvernul nu poate confirma sau nega rapoartele.

“Verificăm această informaţie şi am trimis cereri [de anchetare] către consulatul rus din Coreea de Nord”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru agenţia rusă de ştiri Interfax.

Organizaţiile media locale au relatat vineri că iahtul rusesc Katalexa a trimis semnale de urgenţă din regiunea nord-vestică a Mării Japoniei în 14 iunie.

Centrul Primorye pentru Operaţiuni Maritime de Salvare a declarat agenţiei Interfax că se estimează că iahtul Katalexa a fost reţinut de o navă nord-coreeană. Un club local de iahturi a confirmat că trei cetăţeni ruşi s-au aflat la bordul iahtului Katalexa, care naviga din Taiwan în Vladivostok prin portul sud-coreean Pohang.

Un alt iaht rusesc, Elfin, a fost confiscat în largul coastei nord-coreene în mai 2016 în timp ce naviga din oraşul sud-coreean Busan spre Vladivostok.

Iahtul Elfin a fost eliberat după apeluri venite din partea diplomaţilor ruşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe