Fiul cel mare al fostului dictator cubanez Fidel Castro se sinucide

Fidel Angel Castro Diaz-Balart
Fidel Angel Castro Diaz-Balart (Getty Images)

Fidel Angel Castro Diaz-Balart, cel mai mare băiat al răposatului dictator cubanez Fidel Castro, s-a sinucis joi după ce s-a luptat luni de zile cu o depresie, a raportat media cubaneză.

Publicaţia Cuba Debate a notat că Diaz-Balart, în vârstă de 68 de ani, a fost spitalizat şi a continuat să primească tratament ca pacient externat.

“Diaz-Balart, care a fost îngrijit de un grup de doctori timp de câteva luni din cauza unei stări de depresie profundă, s-a sinucis în această dimineaţă”, a precizat Cuba Debate.

În ultimii câţiva ani, Diaz-Balart a lucrat în calitate de consilier ştiinţific la Consiliul de Stat al Cubei şi a fost vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe din Cuba.

În perioada 1980-1992, fiul lui Fidel Castro a condus programul nuclear naţional al Cubei şi a depus eforturi pentru construirea unei centrale nucleare în ţară. Totuşi, Havana a fost nevoită să oprească acest proiect în 1992 din cauza lipsei de fonduri.

Fidel Castro, ce a fost responsabil pentru numeroase crime politice în timpul revoluţiei cubaneze şi în perioada următoare, a murit în 2016 la vârsta de 90 de ani.

Sub conducerea lui Castro, Cuba a fost folosită de ţările blocului comunist ca gazdă a taberelor de antrenament pentru trupele speciale angrenate în activităţi teroriste şi pentru a antrena aliaţi care luptau împotriva Occidentului, atât din Africa cât şi din Orientul Mijlociu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe