Doi ucraineni au fost asasinaţi în Germania. Poliţia a arestat un rus suspectat că ar fi autorul crimei

(Andreas Rentz / Getty Images)
Redacţia
29.04.2024

Un bărbat rus în vârstă de 57 de ani, suspectat de uciderea a doi ucraineni, a fost arestat în oraşul Murnau din Germania, potrivit serviciului de presă al poliţiei germane, citat de Ukrainska Pravda.

Suspectul a fost adus, duminică, în faţa unui judecător de instrucţie la cererea Procuraturii München II, care investighează acest caz, iar pe numele lui a fost emis un mandat de arestare.

Poliţia l-a dus imediat pe bărbat la închisoare, unde se află în prezent în arest.

În prezent, circumstanţele şi motivele crimei sunt investigate de către procuratură şi de către ancheta penală.

Raportarea a doi bărbaţi răniţi grav în Murnau a fost primită sâmbătă, în jurul orei 17:20. Până la sosirea paramedicilor, unul dintre bărbaţi a murit. Cel de-al doilea bărbat, care avea, de asemenea, răni grave, a murit la spital la scurt timp după aceea.

Persoanele decedate erau cetăţeni ucraineni în vârstă de 23 şi 36 de ani, care locuiau în districtul vecin Garmisch-Partenkirchen.

În urma investigaţiilor imediate, un suspect în vârstă de 57 de ani, cetăţean rus, a fost reţinut în locuinţa sa situată nu departe de locul faptei.

Context

Publicaţia citată afirmă că în februarie, moartea baschetbalistului ucrainean Volodimir Iermakov, în vârstă de 17 ani, în urma unui atac comis de un grup de tineri, a provocat un şoc în Germania.

La scurt timp după aceea, o altă victimă a aceluiaşi atac, Artem Kozacenko, jucător de baschet ucrainean în vârstă de 18 ani, a murit la spital.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor