Dumitru Costin (BNS): "Guvernul încearcă să dezbine mişcarea sindicală. Folosesc precepte KGB-iste"

Guvernul a reuşit să-şi pună în cap blocurile sindicale mari cu Revoluţia sa Fiscală. Acum, când la orizont se profilează grevă la nivel naţional, proteste etc., Executivul încearcă să dezbine mişcarea sindicală folosind metode kaghebiste, acuză Dumitru Costin.
Dumitru Costin
Dumitru Costin (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul încearcă să ''dezbine'' mişcarea sindicală folosind metode inspirate din cele ale fostului serviciu secret sovietic KGB, a acuzat marţi liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, la mitingul de protest organizat la Mioveni de angajaţii de la Dacia.

Potrivit lui Costin, prefecţii au început să invite liderii sindicali la discuţii, încercând să dezbine mişcarea sindicală.

"Astăzi (...) au trimis circulară în toată ţara, în toate judeţele şi au dispus tuturor prefecţilor să cheme la discuţii liderii de sindicat din toată ţara şi să ne dezbine unii de ceilalţi. Asta vor să facă. Şi liderii voştri sunt invitaţi astăzi la Prefectură, pentru ca prefectul să le mai spună încă o dată povestea pe care nimeni nu o mai crede", a declarat liderul BNS, citat de Agerpres.

"Atunci când nu le merg lucrurile aşa cum vor, folosesc precepte KGB-iste. Asmute o categorie socială împotriva altei categorii sociale, sună unul din preceptele KGB-ului. Asmut bugetarii împotriva lucrătorilor din mediul privat şi viceversa", a mai afirmat Dumitru Costin.

Reamintim că mii de sindicalişti de la Dacia au protestat, marţi, în piaţa centrală din oraşul Mioveni, împotriva intenţiei Guvernului de a transfera contribuţiile sociale de la angajator la angajat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne