Revoluţia Fiscală loveşte în bugetele locale. Tudose încearcă să calmeze "revolta" primarilor

Revoluţia Fiscală anunţată de Mişa nu va lovi doar în patronat şi angajaţi (cu alte cuvinte în toată lumea) ci îi va afecta şi pe aleşii locali, care-şi vor vedea scăzute bugetele de investiţii. În consecinţă, aceştia şi-au declarat public nemulţumirea, aşa că premierul i-a chemat la discuţii.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
07.11.2017

Premierul Mihai Tudose se întâlneşte marţi dimineaţa, începând cu ora 10.00, cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, după ce aceştia şi-au exprimat public nemulţumirea faţă de modificările fiscale propuse de Guvern, căci acestea vor diminua bugetele primăriilor. Ieri, însăşi Gabriela Firea, om de bază al partidului, a ridicat vocea contra "Revoluţiei Fiscale."

Am transmis şi în cadrul şedinţei Asociaţiei Municipiilor din România faptul că pentru toate primăriile de municipii, nu doar pentru Primăria Municipiului Bucureşti, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci din contră. Dimpotrivă, pentru că vor fi bani mai puţini la buget, pentru investiţii, ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunităţile, de aceea am solicitat şi mă bucur că am primit un răspuns pozitiv şi din partea premierului. O îmbunătăţire a acestui proiect sau, dacă va rămâne în varianta actuală, stabilirea unui sistem de compensări”, a declarat luni Gabriela Firea.

Discuţia premierului cu reprezentanţii AMR va avea loc la Palatul Victoria.

Reamintim că printre schimbările Codului Fiscal dorite de Guvernul PSD se numără şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Conform legii finanţelor locale, circa 40% din ce se colectează rămâne ca venit la primăria unde se află locul de muncă impozitat. Ori, dacă impozitul pe venit scade, automat şi veniturile primăriilor vor scădea.

În consecinţă, în cazul în care Guvernul nu renunţă la această prevedere, primarii cer măsuri compensatorii cum ar fi creşterea cotei din impozitul pe venitul global care vine la primării de la 41,75% la aproximativ 70%, relatează Hotnews.

La rândul său, Tudose a promis măsuri compensatorii fără să poată preciza însă de unde vin banii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor