Tăriceanu: Creşterile salariale anunţate pentru 2018 sunt sustenabile!

În timp ce mediul privat se plânge că "revoluţia fiscală" a Guvernului şi creşterea salariului minim ar putea duce la închiderea multor firme iar Comisia Europeană ne spune că am avut un deficit bugetar uriaş, Tăriceanu dă asigurări că totu-i bine şi e loc de măriri la buget.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
28.10.2017

Măsurile privind creşterile salariale anunţate pentru 2018 sunt sustenabile, a susţinut vineri preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Şi, în timp ce Opoziţia "ţipă" că bugetul nu va mai putea suporta mult promisiunile populiste al PSD, Tăriceanu invocă argumentul că Produsul Intern Brut al României s-a dublat de la momentul aderării României la UE, în timp ce creşterile salariale au fost de numai 20%, relatează Agerpres.

"Dacă PIB-ul României a crescut, s-a dublat de la momentul aderării în UE, şi salariile au crescut numai cu 20%, eu cred că sunt sustenabile", a declarat Tăriceanu, fiind întrebat de presă dacă măsurile avute în vedere, de creştere a salariilor şi pensiilor, sunt sustenabile.

Cât despre faptul că România a înregistrat cel mai mare deficit bugetar din UE după primul semestru al acestui an (4,1%), Tăriceanu susţine că Raportul Comisiei Europene, din care este desprinsă această cifră, vorbeşte doar de un trimestru din an în care este posibil să ai depăşire, dar la fel de posibil este să ai şi excedent. Nu acest lucru este însă hotărâtor, ci bilanţul la sfârşit de an.

Întrebat dacă ALDE susţine în ansamblu modificările propuse de Ministerul de Finanţe pentru Codul fiscal, Tăriceanu a răspuns:

"Avem anumite observaţii de făcut, mă interesează şi Codul fiscal, mă interesează sau ne interesează şi modul cum va fi alocat bugetul, lucrurile sunt, aş spune, corelate. Eu am prezentat, deja, zilele trecute, câteva lucruri pe care noi le-am hotărât la nivelul coaliţiei, nivelul de impozit pe salariu, modul în care vor fi aplicate impozitele, transferul contribuţiilor de la angajator la salariat. Deci, cu acestea deja am confirmat că suntem de acord... abordarea în privinţa TVA-ului splitat ", a declarat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor