Cîţu îl învaţă economie pe Tăriceanu: Fiecare decizie a PSD-ALDE ne duce mai aproape de dezastru

Prin toate deciziile pe care le iau, reprezentanţii PSD şi ALDE nu fac decât să garanteze că România va rămâne şi în următoarele decenii printre cele mai sărace economii din Europa, avertizează liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Creşterile salariale promise de Guvernul Tudose nu sunt sustenabile căci plata lor va înghiţi cea mai mare parte din veniturile fiscale "mâncând" din banii de investiţii, îi dă senatorul PNL Florin Cîţu replica lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta a susţinut că, din moment ce Produsul Intern Brut al României s-a dublat de la momentul aderării României la UE iar creşterile salariale au fost de numai 20%, însemnă că noile creşteri salariale anunţate de PSD sunt sustenabile.

"Există o confuzie în declaraţia respectivă. Salariile cresc cu dinamica productivităţii. O măsură a productivităţii o reprezintă dinamica PIB real. În cei zece ani de aderare PIB real a crescut cu 20%. Ca regulă de aur, economia privată fără să fie dirijată de la centru ştie automat cum să coreleze dinamica salariilor cu dinamica productivităţii. Bineînţeles, acest lucru se întâmplă acolo unde statul nu intervine cu bocancii şi anulează informaţia pe care o transmit preţurile determinate liber de piaţă.

Scopul oricărei politici economice care are obiectiv bunăstarea pe termen lung a cetăţenilor, este de a face ca sectorul public să adopte cât mai multe dintre principiile şi comportamentul sectorului privat

Creşterile salariale după criterii pur politice pe termen mediu reprezintă un cost care se vede în menţinerea societăţii la un nivel scăzut de dezvoltare relativă la ţările care înţeleg să folosească productivitatea din sectorul privat ca ghid pentru creşterea salariilor din sectorul public", a explicat Florin Cîţu, pentru Epoch Times, de ce este greşită "logica" lui Tăriceanu.

Cîţu mai atrage atenţia că suntem conduşi de un grup de populişti iresponsabili care, cu fiecare decizie pe care o iau, duc ţara mai aproape de dezastru.

"Este uşor să justifici decizii populiste care pe termen mediu ne condamnă la subdezvolatare. De aceea sunt puţini oamenii politicii care iau decizii mai puţin populare pe termen scurt dar care duc la duc la bunăstare pe termen lung. Astăzi suntem conduşi de un grup de populişti iresponsabili care cu fiecare decizie ne duc mai aproape de dezastru. Prin toate aceste decizii nu fac decât să garanteze că România va rămâne şi în următoarele decenii printre cele mai sărace economii din Europa.


Nouă, restul ne rămâne să demascăm fiecare decizie ticăloasă şi să facem totul pentru a-i face să plece cât mai repede. Dacă rămân încă trei ani, o să fie prea târziu pentru câteva generaţii de români", concluzionează Cîţu.

Reamintim că vineri, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că măsurile privind creşterile salariale anunţate pentru 2018 sunt sustenabile, căci Produsul Intern Brut al României s-a dublat de la momentul aderării României la UE, în timp ce creşterile salariale au fost de numai 20%.

"Dacă PIB-ul României a crescut, s-a dublat de la momentul aderării în UE, şi salariile au crescut numai cu 20%, eu cred că sunt sustenabile", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres, fiind întrebat de presă dacă măsurile avute în vedere, de creştere a salariilor şi pensiilor, sunt sustenabile.

Cât despre faptul că România a înregistrat cel mai mare deficit bugetar din UE după primul semestru al acestui an (4,1%), Tăriceanu susţine că Raportul Comisiei Europene, din care este desprinsă această cifră, vorbeşte doar de un trimestru din an în care este posibil să ai depăşire, dar la fel de posibil este să ai şi excedent. Nu acest lucru este însă hotărâtor, ci bilanţul la sfârşit de an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne