Andrian Candu a semnat decretul de promulgare a Legii anti-propagandă

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului
Andrian Candu, preşedintele Parlamentului (parlament.md)
Maria Maevschi
10.01.2018

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat miercuri, 10 ianuarie, decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Codului audiovizualului, după ce Curtea Constituţională a constatat circumstanţele care justifică interimatul funcţiei de şef al statului pentru promulgarea acesteia.

„La 22 decembrie 2017, Parlamentul a menţinut votul pentru Legea nr.257, cunoscută drept legea anti-propagandă, remisă spre reexaminare de şeful statului. Astfel, în Codul audiovizualului sunt incluse noi norme prin care se asigură protecţia persoanelor, societăţii şi a statului de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior şi neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Legea anti-propagandă prevede, în acelaşi timp, transmisia programelor de televiziune şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Amintim că la 5 ianuarie, Curtea Constituţională a constatat că preşedintele Igor Dodon a încălcat iarăşi prevederile Constituţiei atunci când a refuzat repetat să promulge legea cu privire la completarea Codului Audiovizualului şi a decis suspendarea temporară a acestuia pentru a treia oară.

Potrivit art.93 (2) din Constituţie, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor