Cine se mai plimbă prin România? Liu Yunshan, criminal comunist chinez, aflat în "vizită de bunăvoinţă"

Dinozauri la răscrucea istoriei: PSD-ul o face lată din nou, vânturând prin România un cadavru politic al Partidului Comunist Chinez, aflat pe lista neagră a actualei conduceri de la Beijing.
Liu Yunshan împreună cu dictatorul coreean Kim Jong Un
Liu Yunshan împreună cu dictatorul coreean Kim Jong Un (Getty Images)

Joi şi vineri în România se vântură oarecum pe uşa din dos o delegaţie condusă de Liu Yunshan, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez. Aparent, unul dintre cei 7 oameni care conduc China.

În dulcele stil clasic al lipsei de transparenţă care învăluie orice delegaţie a regimului comunist chinez, agenda delegaţiei este un exerciţiu de alba-neagra. Oficialii chinezi vor participa la un haules-baules suspect intitulat pompos Forumul partidelor politice din formatul Cooperării China - Europa Centrală şi de Est, un eveniment ţinut într-un format bizar, „16 + 1” (?!).

Neclar este ce partide se înghesuie să coopereze cu Partidul Comunist Chinez, dar şi afinitatea Bucureştiului (a PSD-ului poate?) cu o asemenea nuntire.

În ciuda tuturor acestor nebuloase, cert este că proaspătul premier Mihai Tudose, care tocmai a luat o leapşă la Bruxelles, s-a grăbit să pupe poala popii joi seara, primind delegaţia (de "partid" sau de "stat"? că începe să fie neclar şi la noi) la Palatul Victoria. O declaraţie (iarăşi) vagă a guvernului susţine că s-a discutat din nou dorinţa fierbinte şi bizară a PSD-ului de a pasa reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă chinezilor, dar – mai alarmant - un proiect la fel de ceţos privind portul Constanţa. Ah, da, şi mereu minunatul Drum al Mătăsii, despre care inclusiv birocraţii de la Bruxelles au aflat că nu este nimic altceva decât un mare proiect de soft-power al Chinei.

Poate mai interesant decât obscuritatea agendei este faptul că premierul – şi PSD-ul – vântură prin România un politruc comunist băgat până-n gât în crime şi lipsit de orice viitor politic în ţara sa de baştină.

Din 2013, imediat după ascensiunea la putere a actualului preşedinte Xi Jinping, la vârful Partidului Comunist Chinez a fost declanşat un adevărat război civil. Conflictul, pe cât de dur pe atât de tăcut – beneficiind inclusiv de o suspectă muşamalizare din partea mass mediei internaţionale – a fost declanşat în momentul în care un grup obscur de putere din cadrul Partidului - numit banda din Shanghai, din care face parte inclusiv Liu Yunshan - a pierdut lupta pentru preşedinţia Chinei în faţa actualului lider Xi Jinping.

Au urmat mai multe încercări de lovitură de stat din partea durilor comunişti, toate nereuşite, care l-au constrâns pe Xi Jinping să răspundă cu o campanie de epurare politică, menită să-i asigure supravieţuirea fizică.

Campania, mascată sub forma unei mişcări anti-corupţie în cadrul Partidului, a scufundat deja nume grele din cadrul conducerii comuniste – precum Zhou Yongkang, ţarul securităţii chineze, Li Dongsheng adjunctul ministrului Securităţii, beizadele comuniste de primă mână precum Bo Xilai, numerele 1, 2 şi 3 ale Gestapoului chinez , nume grele din industria petrolieră a Chinei, generali care asigurau conducerea politică a Armatei “de eliberare”, precum Guo Boxiong etc.

Deşi epurarea durează deja de 4 ani, unii membri ai temutei bande din Shanghai – coagulate în jurul dictatorului Jiang Zemin - rămân încă în libertate. Printre ei se numără şi actualul oaspete al PSD, Liu Yunshan, liderul Departamentului de Propagandă între 2002 şi 2012, unul dintre cele mai sinistre personaje ale protipendadei comuniste din China.

Un Goebbels al Partidului Comunist Chinez

La sfârşitul anilor ‘90, Liu Yunshan era deja adjunctul Departamentului Central de Propagandă al Partidului, însărcinat cu menţinerea purităţii ideologice în sânul Partidului şi cu organizarea campaniilor de calomniere şi demonizare a dizidenţilor.

Liu Yunshan s-a făcut remarcat în momentul în care dictatorul Jiang Zemin, a pornit, în iulie 1999, o campanie de eradicare a mişcării spirituale Falun Gong - o formă tradiţională de exerciţii de arte marţiale, dublate de un set de învăţături morale bazate pe principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă -, căreia i-au căzut victime zeci de milioane de oameni, şi care a fost presărată cu atrocităţi incredibile, precum industria de recoltare de organe pe viu, organizată de Partidul Comunist Chinez.

Cum guvernul Chinei încurajase şi premiase extrem de populara mişcare Falun Gong ani de-a rândul în deceniul ‘90, Partidul a trebuit să explice chinezilor cum se face că un grup care până atunci fusese elogiat, devenise brusc inamicul numărul unu al Partidului Comunist.

Nicio campanie genocidală din istorie nu s-a realizat fără demonizare în mass media, iar persecuţia declanşată de Partidul Comunist Chinez împotriva mişcării Falun Gong nu face nici ea excepţie.

Ca şef al Departamentului de Propagandă şi membru al Gestapoului Chinei - infamul Birou 610, o organizaţie creată explicit pentru a eradica mişcarea spirituală -, Liu Yunshan a fost cel care a instigat la ură, organizând o campanie de calomniere în mass media chineză de dimensiuni greu de imaginat, inundând spaţiul mediatic chinez cu peste 300 de mii de articole critice la adresa grupului spiritual în numai şase luni în anii 2000-2001.

Dar Liu Yunshan nu este cunoscut doar pentru sârguinţa depusă în campania de persecutare a unor zeci de milioane de oameni.

Agent de legătură al maoiştilor chinezi cu Coreea de Nord

În ultimii anii, Liu Yunshan, unul dintre oamenii de încredere ai durilor din Partidul Comunist Chinez a asigurat legătura Chinei cu cel mai paranoic regim comunist al planetei – Coreea de Nord - huliganul de serviciu al Chinei folosit ca sperietoare în cadrul negocierilor cu Occidentul.

Sub oblăduirea fostului ţar al Securităţii chineze, Zhou Yongkang, Liu Yunshan este cel care a supervizat şi aprobat tranziţia de putere din Coreea de Nord de la Kim Jong Il la fiul acestuia, actualul dictator nord coreean Kim Jong Un, pe care SUA încearcă acum să-l convingă să renunţe la programul nuclear şi de dezvoltare a rachetelor balistice.