Anatol Şalaru: Nu Chirtoacă trebuie să demisioneze, ci omul lui Putin de la preşedinţia RM

La referendumul de demitere, locuitorii Chişinăului l-au creditat pe Dorin Chirtoacă cu prezumţia de nevinovăţie, de aceea acesta urmează să-şi ducă mandatul de primar până la capăt, afirmă liderul PUN.
Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Igor Dodon a declarat recent în cadrul unui interviu că ar fi bine şi logic ca Dorin Chirtoacă, ce ar fi încălcat legislaţia pe parcursul a zece ani, să-şi dea demisia, iar în municipiul Chişinău să aibă loc alegeri anticipate, acest lucru fiind cel mai bun pentru Capitală. ”Ar fi un pas demn.”

În context, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, menţionează că Igor Dodon, ca întotdeauna, din lipsă de activitate, duce grija Primăriei Chişinău în general şi a lui Dorin Chirtoacă în special. ”Izolat de vecini şi partenerii occidentali, omul lui Putin la preşedinţia Republicii Moldova îi cere lui Dorin Chirtoacă să demisioneze. Mult mai nimerit pentru o demisie, dar nu de onoare pentru că nu are aşa ceva, este Igor Dodon.”

Anatol Şalaru consideră că Dorin Chirtoacă trebuie să-şi dovedească nevinovăţia în instanţă şi să-şi ducă mandatul de primar până la capăt. ”Eu am încredere în Dorin şi cred că dacă locuitorii Chişinăului la referendumul de demitere l-au creditat cu prezumţia de nevinovăţie el are toate argumentele morale şi juridice să continue să lupte.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe