Liceeni olandezi, voluntari în Bihor. În loc de excursii, au ales să ajute orfani, bolnavi şi oameni necăjiţi din România

Elevi din Olanda fac voluntariat în România (Asociaţia Caritas Eparhial Oradea)
Loredana Diacu
05.05.2024

13 elevi de la gimnaziului Melanchthon de Blesewic, Olanda, au făcut voluntariat în Oradea şi împrejurimi, preparând hrană pentru sărmani, sprijinind bolnavii şi jucându-se cu copiii orfani. Ei au ales să îşi petreacă săptămâna dedicată excursiilor cu clasa în România, ajutându-i pe cei în nevoie, în loc să aleagă destinaţii pitoreşti, în locuri turistice cunoscute, relatează ebihoreanul.ro.

Excursia a avut loc în perioada 18-25 aprilie, după cum arată un comunicat transmis joi de Asociaţia Caritas Catolică Oradea, care a sprijinit grupul de voluntari pe tot parcursul şederii aici.

Cei 13 elevi au fost însoţiţi de profesorii Karin Vermeulen, Jan de Jong şi Bernard Hoving şi au făcut de toate, în ritm intens.

Între altele, au pregătit cu mâinile lor 100 de sanvişuri pe care le-au distribuit apoi la azilul ce adăposteşte persoane fără adăpost în Oradea, au vizitat Casa Domnul Isus Copil din Săcueni, unde au jucat fotbal, frisbee şi badminton în echipe mixte cu orfanii.

De asemenea, au ajutat la pregătitul mesei, au distribuit pachete cu alimente durabile în zonele sărace ale satului Sălacea, au dus pachete cu dulciuri şi echipamente copiilor din familii defavorizate din Episcopia Bihor şi Telechiu, dar şi altor beneficiari aflaţi în grija Caritas, au grădinărit la Căminul de Bătrâni Sf. Elisabeta din Oradea, au vizitat bolnavi.

„Activitatea a fost o continuare a unui program lansat anul trecut, în care studenţii fac voluntariat în localităţi aparţinând Diecezei Oradea pentru a ajuta familiile, persoanele şi instituţiile sprijinite de Asociaţia Caritas Catolică Oradea.

Fondul financiar pentru călătorii şi activităţi a fost colectat de elevi pe parcursul unui an şcolar, la diverse târguri de caritate şi evenimente şcolare”, se explică în comunicat.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor